Миколаїв Інформ

Візит віце-президента США до Франції не вирішить кризи довіри у системі альянсів США

Візит віце-президента США до Франції не вирішить кризи довіри у системі альянсів США
162172 ПЕРЕГЛЯДІВ

На тлі кризи довіри між США та Францією віце-президент США Камала Харріс зараз перебуває в Парижі, вирушивши до п'ятиденного візиту з метою покращення відносин між державами. На зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном у Єлисейському палаці Харріс стала третім високопоставленим представником адміністрації Байдена, який зустрівся з французьким президентом за два місяці, що минули з того часу, як угода з безпеки між Австралією, США та Великобританією під назвою AUKUS позбавила Париж вигідного оборонного контракту з Канберрою.

Цей візит – перший візит Харріс до Європи на її новій посаді. З моменту вступу на посаду віце-президента вона майже не досягла дипломатичних успіхів, що ставить під сумнів її зовнішньополітичні повноваження. Делегація має вигляд делегації високого рівня, але їй не вистачає змістовності.

 

Угода з AUKUS призвела до погіршення відносин між Францією та США, Великобританією та Австралією. Одна з причин, чому США прагнуть загладити розрив із Францією, полягає в тому, що Франція зараз розглядається як негативний фактор у системі альянсів США, а її напружені зв'язки з Австралією та Великобританією завдають шкоди системі альянсів США, каже Ван Шуо, професор Школи міжнародних відносин Пекінського університету іноземних мов.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео