Миколаїв Інформ

Непростий шлях у Кубку Європи ФІБА-2021/22 для грандів українського баскетболу

Непростий шлях у Кубку Європи ФІБА-2021/22 для грандів українського баскетболу
192722 ПЕРЕГЛЯДІВ

У вересні 2021 року стартував Кубок Європи ФІБА-2021/22. Від України в цьому турнірі прийняли участь два баскетбольних клуби "Дніпро" та "Київ-Баскет".

Шлях українських представників у Кубку Європи ФІБА-2021/22 цього сезону складний і непередбачуваний. Баскетбольний клуб "Дніпро" розпочав свій виступ з кваліфікації, але не пройшов її, програвши у першому ж матчі.

На щастя для українських вболівальників в основному раунді цього турніру стартувала ще одна наша баскетбольна команда - "Київ-Баскет". Киянам вдалося подолати перший груповий етап. Нагадаю, що формат проведення баскетбольних єврокубків передбачає два групових етапи. Тож на другому груповому етапі суперниками українського клубу стали: бельгійський "Антверп", німецький "Крайльсхайм" та італійська "Реджана". Підопічним Айнарса Багатскіса вдалося стартувати з двох перемог над "Антверпом" та "Крайльсхаймом" і поразки "Реджані". Потім на долю усіх учасників цього квартету вплинув коронавірус. Спалах цієї хвороби призвів до перенесення низки матчів. Ця ситуація збила з переможного ритму лідерів. Внаслідок чого абсолютний аутсайдер квартету "Антверп" здобув дві перемоги поспіль, у тому числі над "Київ-Баскетом". Це дозволило бельгійцям зрівнятися за очками з усіма іншими учасниками групи. Нині вони мають по шість очок, але за додатковими показниками бельгійцям вдалося вийти на друге місце турнірної таблиці. БК "Київ-Баскет" опустився з другої на четверту сходинку, проте він не втратив шанси потрапити у плей-офф. Для того, аби отримати омріяну путівку до чвертьфіналу жовто-чорним необхідно сподіватися на поразку "Реджани" у поєдинку з "Крайльсхаймом", а потім у заключній грі перемагати італійців.

Ці два вирішальні матчі відбудуться 11 та 15 лютого. Тоді й дізнаємося чи зможуть "бджоли" пройти до наступної стадії турніру.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео