Миколаїв Інформ

СК “Прометей” виграв свій другий передсезонний трофей

СК “Прометей” виграв свій другий передсезонний трофей
259200 ПЕРЕГЛЯДІВ

 Команда здобула “Кубок Прометея”, який розігрувався вперше в історії.

Товариський турнір “Кубок Прометея” відбувся на паркеті Палацу спорту в Кам’янському. Окрім господарів майданчику  участь у змаганнях взяли ще три клуби найсильнішого дивізіону країни: баскетбольні клуби “Харківські Соколи” та “Запоріжжя”, а також МБК “Миколаїв”. 

Впродовж трьох днів команди грали за круговою системою у форматі “по одному поєдинку кожен з кожним. За перемогу учасники отримували два бали, за програш — один. У перший день з рахунком 85:83 сильнішими виявилися гравці МБК “Миколаїв” у матчі з БК “Запоріжжя”, та “Харківські Соколи”, які на останніх секундах вирвали перемогу у “Прометея” - 75:74. 

У другий день — тріумфатори стартових зустрічей зазнали прикрих поразок. “Соколи” поступилися запоріжцям — 90:95. А “Миколаїв” не встояв під натиском команди із Кам’янського — 79:93. Таким чином, напередодні останнього дня турніру всі колективи мали по одній перемозі. І без винятку кожен з учасників мав шанс на здобуття головного трофея. 

Перед фінальним поєдинком "Прометея" з баскетболістами із Запоріжжя, МБК "Миколаїв" з рахунком 82:73 здолав "Харківських Соколів". Враховуючи особисті зустрічі, такий результат був вигідним саме підопічним Карліса Муйжнієкса. Тепер, щоб стати чемпіонами домашнього Кубку, кам’янчанам вкрай потрібно було перемогти БК “Запоріжжя”. Якщо ж сильнішими виявилися б останні, то “Прометей” посів би четверте місце. Гравці Валерія Плеханова — стали б другими, а “золото” додому повіз би МБК “Миколаїв”. 

Втім “прометеївці” не розчарували вболівальників і з перших секунд домінували над опонентами. Останній матч став найрезультативнішим для СК ”Прометей”. Натомість запоріжці впродовж зустрічі жодного разу не спромоглися повести в рахунку. 

У підсумку — 112:90, і СК “Прометей” став володарем головного трофею турніру “Кубка Прометея”. Найяскравішим гравцем фінального матчу визнаний Ренді Кулпеппер. Американський легіонер кам’янчан закинув 32 очки, зробив 10 результативних передач та 4-ри перехоплення. Окрім цього, Кулпеппера назвали найкориснішим баскетболістом турніру. До виграного Кубка у свій актив він додав ще й приз “MVP” змагань.

«Ми провели непогану гру, однак я вважаю, що в регулярному чемпіонаті ми повинні грати ще краще, бути ще більш сконцентрованими. Щоб не було, коли ми демонструємо три гарні хвилини, а потім хвилину – не дуже. У команди є ще тиждень, щоб підготуватися до регулярного чемпіонату», - сказав головний тренер СК “Прометей” Карліс Муйжнієкс.

Вже 28 вересня на команду-переможця чекає дебют у Суперлізі України. Історичний поєдинок “Прометей” проведе вдома проти БК “Запоріжжя”.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео