Миколаїв Інформ

Дніпряни у складі збірної пробились на ЧЄ-2019

Дніпряни у складі збірної пробились на ЧЄ-2019
61998 ПЕРЕГЛЯДІВ

Олімпійський вид спорту баскетбол 3х3 продовжує набувати популярності в Україні. Цими вихідними в Києві відбувся турнір, на якому 19 жіночих та чоловічих збірних виборювали право на потрапляння у вирішальну стадію чемпіонату Європи. Серед учасників — і збірні України. Слід відзначити, що у складі чоловічої команди — три представники баскетбольного клубу "Дніпро".

Кваліфікаційний етап проходив біля стадіону"Олімпійський", де і визначилися всі учасники фінального турніру. Загалом на ЄвроБаскеті 3х3 2019 року змагатимуться 24 команди з 16-ти країн. Від України поїдуть обидві збірні. На цьому турнірі чоловіки у складі Антона Давидюка, Максима Закурдаєва, Андрія Кожем’якіна та Олександра Сізова, у початковому матчі перемогли команду Боснії та Герцеговини. Українці зі стартових хвилин матчу захопили ініціативу та без жодних проблем обіграли своїх суперників 20:14.

У другому поєдинку українці програли команді Хорватії 16:18. Жіноча збірна України обіграла Австрію та розгромила Данію. Таким чином обидві збірні України автоматично отримали місце в фінальному турнірі чемпіонату Європи.

Окрім наших колективів місця на європейському форумі отримали Угорщина, Сербія, Франція, Україна, Нідерланди, Росія та Латвія. Фінальний турнір чемпіонату Європи з баскетболу 3х3 відбудеться в угорському Дебрецені з 30 серпня по 1 вересня.

Читайте також: Українка знову стала чемпіонкою Європи

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео