Миколаїв Інформ

Чемпіонат України з водного поло проходить у Дніпрі

Чемпіонат України з водного поло проходить у Дніпрі
202619 ПЕРЕГЛЯДІВ

Другий день і другий тур чемпіонату України з водного поло серед юніорів 2003 року. Змагання, нагадаю проходять у Дніпрі на базі басейну "ДНУ". Десять команд, які здолали горнило відбору вийшли у наступний раунд за підсумками якого шість кращих колективів поборються за національне чемпіонство у фіналі.

У напруженій боротьбі перемогу над опонентами здобули одесити з рахунком 13:6.

"Перші два періоди було важко. Ми не могли намацати суперника, допомогли вказівки тренера і стало легше грати", - зізнається Віктор Поштаренко, гравець ДЮСШ "Водне поло" (м. Одеса)

Впродовж другого поєдинку глядачі побачили 19-ть закинутих м’ячів. Одна з причин - нові правила, які прийняли лише на початку сезону.

"Трошки по-іншому пенальті призначається. Змінили час атаки, змінили час входу. Воротар може тепер грати, як польовий гравець - на всьому полі. Більше голів забивається, більше видалень. Тобто гра стала динамічніша, цікавіша", - каже головний суддя змагань Сергій Гончаров.

Головний тренер одеситів Георгій Махарадзе - вихованець тбіліської школи водного поло — вже 15 років тренує українську молодь.

"Сенс нашого існування - це допомога збірній України, національній збірній. Щоб готувати хороших гравців і віддавати у збірну, щоб країна виглядала гідно", - ділиться Георгій Махарадзе, головний тренер ДЮСШ "Водне поло" (м. Одеса)

І продовжує, у Дніпрі його команда виграє другу зустріч поспіль і ймовірно Одеса вийде у фінал. Втім, перед цим потрібно здолати непростого суперника.

"Під час цього туру наша мета змагатися та дати гідний бій харківській збірній. І сподіваюся, що у нас вийде десь знайти лазівку і вирвати перемогу", - каже Георгій Махарадзе.

Центральному захиснику одеситів — 15. у водному поло Микита Андреєв вже 4 роки. Хлопець каже, аби здобути перемогу над лідерами країни першою командою Харкова треба акумулювати усі навички. Тож, тренер не дає можливості розслаблятися.

“Тренування відбуваються п’ять разів на тиждень. Дві години по буднях і по три години у вихідні. По буднях спочатку годину ми тренуємося на суші. Тобто тягнемо гуму, стукаємо м'ячами, прес качаємо. А у воді ми пливемо запливи і потім ігрове тренування",- каже гравець ДЮСШ "Водне поло" Микита Андреєв

Другий тур чемпіонату завершиться 29 червня.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео