Миколаїв Інформ

World Rugby: оголошені тренерські стажування на чемпіонаті світу з регбі 2021 серед жінок

World Rugby: оголошені тренерські стажування на чемпіонаті світу з регбі 2021 серед жінок
26178 ПЕРЕГЛЯДІВ

World Rugby профінансує 12 тренерських стажувань для жінок перед чемпіонатом світу з регбі 2021 року в Новій Зеландії. Всі країни, які беруть участь в турнірі, можуть призначити одного тренера в свій штат. Керівний орган цього виду спорту заявляє, що мета ініціативи - вирішити проблему нестачі жінок-тренерів на елітному рівні чоловічих і жіночих ігор.

World Rugby поставив собі за мету, щоб 40% всього тренерського складу на чемпіонаті світу з регбі 2025 року становила жінки. З 12 головних тренерів турніру 2017 роки тільки одна, або 8%, були жінками. Для порівняння, на чемпіонаті світу з футболу серед жінок 2019 року 37% - дев'ять з 24 - менеджерів команди були жінками. Кеті Седлейр, генеральний менеджер World Rugby, сказала: «Після закінчення чемпіонату світу [2021] буде ще 12 жінок, які зможуть вказати в своєму резюме, що вони тренували на чемпіонаті світу».

«Це перешкода, з якою стикаються деякі жінки при отриманні посади головного тренера. Ви потрапляєте в ситуацію з куркою і яйцем, коли вони не можуть отримати роботу, тому що у них немає досвіду, і вони не можуть отримати досвід, тому вони не можуть отримати роботу».

Садлейр сказав, що стажування спрямовані не на те, щоб «витіснити чоловіків з тренерських позицій», а на забезпечення «більшої кількості можливостей для жінок», а також на зміну сприйняття в спорті.

«Буде багато гравців-жінок, які думають, що чоловіки-тренери кращы, ніж жінки-тренери», - додала вона.

Очікується, що всі стажери будуть взяті з бази даних World Rugby, яка містить понад 100 тренерів-жінок. Всі вони вже тренуються за узгодженим стандарту для своєї профспілки і були визнані талановитими. Про перших стажерів буде оголошено в вересні. Чемпіонат світу з регбі 2021 серед жінок намічений на період з 18 вересня по 16 жовтня в Окленді і Фангарєї.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео