Миколаїв Інформ

Лише половина національних навчальних програм у світі містить згадку про зміну клімату, попереджає ЮНЕСКО

Лише половина національних навчальних програм у світі містить згадку про зміну клімату, попереджає ЮНЕСКО
4403 ПЕРЕГЛЯДІВ

Системи освіти нині не враховують серйозності кліматичної кризи, попереджає ЮНЕСКО, провідне агентство ООН з освіти, напередодні першої спільної зустрічі міністрів довкілля та освіти на COP26 у Глазго 8 листопада.

Нові дані ЮНЕСКО по 100 країнах показують, що лише 53% національних навчальних програм у світі містять будь-які згадки про зміну клімату, а коли цей предмет згадується, йому майже завжди приділяється дуже мало уваги.

Більше того, менше 40% вчителів, опитаних ЮНЕСКО та Education International, упевнені в тому, що вони можуть розповісти про серйозність наслідків зміни клімату, і лише близько третини вчителів вважають себе здатними пояснити наслідки зміни клімату для свого регіону чи місцевості.

 

На питання про проблеми викладання зміни клімату 30% із 58 000 опитаних вчителів відповіли, що вони не знайомі з відповідними педагогічними методами. Понад чверть опитаних вважають, що деякі підходи до викладання кліматичної освіти не підходять для онлайн навчання. Це викликає особливе занепокоєння, враховуючи, що 737 мільйонів учнів у 66 країнах торкнулися повного або часткового закриття шкіл.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео