Миколаїв Інформ

Поради від сім'ї Правниченків

Поради від сім'ї Правниченків
290592 ПЕРЕГЛЯДІВ

Знайомтесь, це родина Правниченків, пані Марічка і пан Петро. Вони люб’язно погодились стати нашими радниками у виборі найцікавіших, найкращих фільмів, серіалів та книг на правову тематику.

Сьогодні Марічка і Петро хочуть порадити їх улюблену книгу, точніше серію книг про Перрі Мейсона.

Перрі Мейсон — практикуючий адвокат із Лос-Анжелеса, вигаданий американським письменником Ерлом Ґарднером. Завдяки романам про пригоди Мейсона Ерл Ґарднер став одним із найбільш видаваних письменників США.

Цікавий факт про автора, перед тим, як почати писати романи про адвокатську діяльність, Ґарднер сам близько двадцяти років пропрацював адвокатом, тому в його романах помітне зразкове знання поліцейської та судової процедури, аспектів проведення судової експертизи та багатьох інших тонкощів адвокатської діяльності.

На початку 1930-х Мейсон отримує ліцензію на право займатися адвокатською діяльністю, наймає секретаршу Деллу Стріт і приступає до роботи. У його діяльності йому допомагають приватний детектив Пол Дрейк, молодий помічник юриста Джексон і телефоністка Герті. Головним опонентом Мейсона у багатьох романах виступає окружний прокурор Гамільтон Бергер.

Головною відмінністю Мейсона від інших літературних адвокатів є те, що він не тільки захищає своїх клієнтів у суді, а й проводить власне розслідування. Паралельно з поліцією Перрі особисто досліджує місця злочинів, обставини їх скоєння, речові докази і добуває інформацію, що може допомогти виправдати його клієнтів і викрити справжніх злочинців.

Мейсон також щирий патріот своєї країни - він ветеран Другої світової війни, учасник висадки в Нормандії.

У 1957 році вийшла перша екранізація роману, де самого Перрі зіграв Реймонд Берр. У 2020 році студія HBO випустила новий серіал, проте сам Перрі там не адвокат, а приватний детектив і взагалі по сюжету не дуже схожий на героя роману Гарднера.

Тому вмощуйтесь зручніше і занурюйтесь у пригоди Перрі Мейсона.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео