Миколаїв Інформ

Кабінет міністрів обрав директора «Школи супергероїв»

Кабінет міністрів обрав директора «Школи супергероїв»
282941 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кабінет міністрів нарешті обрав виконуючого обов’язки директора «Школи супергероїв». Отож контролюватиме процес навчання у новоствореній українській школі Смірнова Євгенія. Також міністр освіти України Сергій Шкарлет повідомив, що найближчм часом буде повністю забезпечено функціонування «Школи супергероїв».

 

Спільним рішенням міністрів директором новоствореної «Школи супергероїв» оголосили Євгенію Ігорівну Смірнову. Депутати прокоментували своє рішення тим, що саме за ініціативи Євгенії Ігорівни у стінах Національної дитячої спеціалізованої клініки «Охматдит» була створена перша школа супергероїв. Згодом, за моделлю новоствореного закладу освіти по всіх областях України почали утворюватися нові школи.

 

Євгенія Ігорівна прокоментувала таке рішення у соціальних мережах тим, що намагатиметься зробити все можливе, лише аби дати діткам, що перебувають у лікарнях, можливість здобувати освіту. Також директорка повідомила, що уже у вересні 2022 року кожний вчитель, що працює у клініці має отримати заробітну плату з державного бюджету за роботу.

 

«Школа супергероїв» створена для забезпечення освітніх послуг дітям, що через стан здоров’я не мають можливості протягом тривалого часу відвідувати навчальний заклад. Загалом, нововведення стосується дітей, що перебувають на стаціонарному лікуванні або проходять реабілітаційний період. Тобто учасниками «Школи супергероїв» стануть діти, у яких виявили СНІД, онкозахворювання, а також ті, що чекають на операції, вимагають постійного гемодіалізу та знаходяться в психіатричних лікарнях чи опікових центрах.

 

Очільник міністерства освіти подякував Смірновій Євгенії за благодійну та громадську діяльність та вклад у розвиток освіти для дітей, які перебувають на довготривалому лікуванні у медичних закладах. Також, Сергій Шкарлет повідомив, що зараз у обласних лікарнях уже діють сім новостворених освітніх центрів.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео