Миколаїв Інформ

Перша сторінка історії успіху: в університеті відбулася урочиста церемонія посвяти першокурсників у студенти

Перша сторінка історії успіху: в університеті відбулася урочиста церемонія посвяти першокурсників у студенти
317278 ПЕРЕГЛЯДІВ

16 вересня 2022 р. у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка відбулася традиційна церемонія посвяти першокурсників у студенти.

На свято, яке відкриває новий етап в освітньому і науковому житті молоді, завітали здобувачі освіти, їхні батьки, професорсько-викладацький колектив університету. Розділити радість першокурсників завітали почесні гості: міський голова міста Полтава Олександр Мамай, державний секретар Міністерства освіти і науки України Сергій Захарін, директор Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України Олег Топузов, академік-секретар Відділення вищої освіти Національної академії педагогічних наук України Петро Саух, перший заступник голови обласної рад Олександр Лемешко, начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик.

Ведучі привітали першокурсників зі вступом до університету і підкреслили, що Полтавський педагогічний – це потужна європейська освітня інституція, яка поєднує поважний досвід із найсучаснішими освітніми рішеннями. Університет уже понад століття проводить потужну науково-освітню роботу, готує здобувачів освіти до дорослого життя, навчає мислити і приймати релевантні рішення.

З вітальним словом до першокурсників звернулася докторка наук, професорка, заслужений працівник освіти України, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, лауреат Державної премії в галузі науки і техніки України, ректорка університету Марина Гриньова: «Від сьогодні ви – студенти, а отже, – частина великої спільноти, згуртованої навколо цінностей взаємоповаги і відповідальності, відкритості і толерантності, наукового пошуку і креативних рішень. Пишаємося, що ви обрали саме Полтавський педагогічний. Сьогодні всі ми – співтворці університету, від кожного із нас залежить, яким буде наш університет завтра, які амбітні плани і візії майбутнього України об’єднають наші зусилля».

Очільниця університету підкреслила, що можливістю здобувати освіту, вести активне студентське життя, долучатися до важливих ініціатив ми завдячуємо Збройним силам України.

Міський голова Олександр Мамай, адресуючи вітальні слова першокурсникам, підкреслив, студенти здобуватимуть знання в одному із найкращих педагогічних закладів Україні.

Олександр Федорович вручив ректорці Марині Гриньовій Подяку міського голови з нагрудним знаком за багаторічну сумлінну працю, високу професійну майстерність, сумлінне виконання службових обов’язків, вагомий внесок у розвиток освітньої та наукової галузі, відданість Полтавській міській територіальній громаді.

Державний секретар Міністерства освіти і науки України Сергій Захарін привітав університетську спільноту із результативною вступною кампанією, а першокурсників закликав відповідально навчатися задля успішного майбутнього України.

Директор Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України Олег Топузов поділився переконанням, що саме педагоги формують підґрунтя для відновлення нашої країни, а також наголосив, що  ректорат Полтавського педагогічного докладає максимум зусиль для підготовки висококваліфікованих фахівців.

Академік-секретар Відділення вищої освіти Національної академії педагогічних наук України Петро Саух підкреслив, що першокурсники мають щасливу вдачу навчатися у визнаних професіоналів в одному із найкращих університетів країни.

Перший заступник голови обласної рад Олександр Лемешко зазначив, що надзвичайно важливо на шляху професійного становлення обрати навчальний заклад, який даватиме справді якісні знання. Він, як випускник Полтавського педагогічного, знає напевне, що сьогоднішні першокурсники не помилилися.

Начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик висловив подяку ректорату ПНПУ за підтримку Донецького спортколеджу імені С. Бубки. «Цей вчинок демонструє єдність українців, а там де єдність, там і Перемога», – резюмував Володимир Петрович.

Клятву першокурсників виголосила студентка факультету філології та журналістики Анна Сніжко й отримали символічний ключ знань від магістрантки природничого факультету, виконувачки обов’язків голови студентської ради ПНПУ імені В. Г. Короленка, переможниці обласних і всеукраїнських конкурсів Віталіни Сагайдак.

Традиційно на початку нового навчального року кращі студенти, переможці щорічного університетського конкурсу «Студент року» у різних номінаціях отримали почесні ректорські відзнаки:

  • студентка факультету історії та географії Анастасія Костичева;
  • студентка факультету філології та журналістики Анастасія Добряк;
  • студентка природничого факультету Катерина Бубнова;
  • студентка фізико-математичного факультету Вероніка Бондаренко;
  • студент психолого-педагогічного факультету Андрій Базалій;
  • студентка факультету технологій та дизайну Альона Савдід;
  • студентка факультету фізичного виховання Софія Щербина.

Короленківці відомі не лише своїми досягненнями в освіті, науці, мистецтві і спорті. Багатьох студентів, випускників і викладачів Полтавського педагогічного знають як доблесних воїнів, які боронять державний суверенітет України та права і свободи її громадян. Саме завдяки їм молодь має змогу жити і навчатися у вільній країні. Тому ведучі запропонували доєднатися до загальноукраїнського флешмобу на підтримку та вшанування наших захисників та захисниць «Завдяки тобі».

Вітання для першокурсників, їхніх батьків та гостей підготували провідні мистецькі колективи університету: співак Данило Ревека, народний ансамблю танцю «Весна» (керівниця – заслужений працівник культури України Лілія Пригода), народний естрадно-музичний центр «Вікторія» (керівник – Сергій Вовченко).

Шановні першокурсники, у цей важливий і складний час війна не може зупинити сміливих мрій і амбітних планів. Ви маєте старанно вчитися, щоб здобути якісну й актуальну освіту, яка допоможе нам відбудовувати Україну після Перемоги!

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео