Миколаїв Інформ

Професор Ігор Сердюк – асоційований дослідник CEFRES

Професор Ігор Сердюк – асоційований дослідник CEFRES
364184 ПЕРЕГЛЯДІВ

Професор кафедри історії України Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Ігор Сердюк став асоційованим дослідником Французького науково-дослідного центру гуманітарних і соціальних наук (CEFRES — French Research Center in Humanities and Social Sciences). Цей центр був заснований у Празі в 1991 р. як мережа дослідницьких команд між Францією, Чеською Республікою, Угорщиною, Польщею та Словаччиною.

У 2023 р. CEFRES запропонував нерезидентські стипендії для науковців з України тривалістю 9 місяців. З-поміж 220 заявок було обрано 16, які отримали підтримку, а їхні автори офіційно включені до команди Центру. Робота професора Ігоря Сердюка в  CEFRES передбачає участь у спільних методологічних семінарах, доступ до бібліотеки Центру, написання тексту та стипендійну підтримку. Перші з таких наукових семінарів вже відбулися у травні цього року.

Це дозволить на міжнародному рівні презентувати результати діяльності наукового проєкту «Якість життя та демографічні характеристики населення Наддніпрянської України другої половини ХVІІІ – початку ХХ ст.», що виконується під егідою Національного фонду досліджень України.

Також участь у роботі міжнародного колективу цінна і з точки зору вивчення міжнародного досвіду освітньої діяльності в галузі гуманітаристики. Цей досвід, у свою чергу, важливий для удосконалення освітньої програми «Історія та археологія» ПНПУ імені В. Г. Короленка.

 

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео