Миколаїв Інформ

На Київщині викрито організатора міжнародного каналу постачання сировини для виготовлення кокаїну

На Київщині викрито організатора міжнародного каналу постачання сировини для виготовлення кокаїну
319579 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури підозрюваному в організації каналу постачання сировини для виготовлення кокаїну обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (ч. 2 ст. 305 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, чоловік організував незаконну схему постачання з Республіки Перу на територію України листів коки – сировини для виготовлення кокаїну. Організатор залучив особу, на ім’я якої оформлювалися міжнародні відправлення. Кур’єр, не будучи обізнаним про вміст поштових відправлень, отримував їх та передавав організатору.

Затримано вказаного громадянина у порядку ст. 208 КПК України під час отримання від кур’єра чергового поштового відправлення, в якому знаходилося понад 10 кг забороненої речовини. Також за результатами проведення обшуків за місцем проживання затриманого виявлено та вилучено 30 розфасованих пакетів з листям коки.

Наразі проводиться  комплекс слідчих дій, спрямованих на встановлення інших осіб, які можуть бути причетні до вчинення злочину. 

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.

Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео