Миколаїв Інформ

Відновлення справедливості щодо постраждалих черкащан від репресій комуністичного режиму

Відновлення справедливості щодо постраждалих черкащан від репресій комуністичного режиму
371581 ПЕРЕГЛЯДІВ

2 лютого в Черкаській області відбулося засідання обласної комісії з реабілітації при Черкаській ОДА. Головною темою стало визнання жертвами репресій громадян, що були народженими від колишніх в’язнів радянського Мінлагу. Крім того, було досліджено постраждалих від репресій та реабілітованих членів усіх сімей Черкаської області.

Однією з головних причин, що надали актуальності відновленню боротьби, стало саме набрання чинності одного із законів. Було внесено зміни до деяких законодавчих актів, які реабілітували жертв комуністичного режиму у період з 1917 по 1991 роки. Саме затвердження закону відбулося у травні 2018 року.

Зміни до закону нарешті встановили моральну справедливість для всіх невинних жертв. Його нова редакція визнає жертвами репресій другого члена подружжя, дітей репресованих та інших осіб, які на момент репресій проживали разом або перебували на утриманні репресованих. Зокрема, ті, хто народився під час перебування репресованих у місцях позбавлення волі, заслання.

Ці доповнення є дуже важливими, адже дітей репресованих, народжених на засланні, визнали жертвами в Росії, а не в нашій країні, що дуже несправедливо. На останньому засіданні комісії в Черкасах її члени одноголосно визнали жертвами репресій черкащан, народжених від батьків, які перебували на засланні після відбуття неправосудного покарання. Наразі їх реабілітували, тобто держава визнала, що вони були засуджені незаконно.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео