Миколаїв Інформ

Юрій Щербак: «Польща заслуговує на Нобелівську премію миру»

Юрій Щербак: «Польща заслуговує на Нобелівську премію миру»
249035 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ці слова видатний український інтелектуал, політик, письменник і дипломат днями сказав у своєму інтерв’ю кореспондентці Української Служби Польського Радіо Світлані МЯЛИК.

– Світ стоїть перед повною пусткою, що стосується архітектури міжнародної безпеки. Її доведеться будувати заново після російсько-української війни. Так само, як це відбувалось після Другої світової війни, – вважає відомий український політик, перший міністр навколишнього середовища Незалежної України Юрій Щербак.

За його словами, система міжнародних відносин повністю зруйнована. І ми стоїмо перед пусткою, яка може завершитись ядерною війною. На думку Юрія Щербака, ця війна, яку затіяв путін проти України, –  початок Третьої світової війни, яка може закінчитись знищенням світу. В інтерв’ю Світлані Мялик Юрій Щербак охарактеризував геополітичні виклики, що стоять перед Україною, проаналізував ситуацію на Запорізькій АЕС, яка нині окупована рашистами, та окреслив імовірний сценарій завершення російсько-української війни.

Що стосується ролі західних партнерів, зокрема, Польщі, то дипломат назвав блискучою ідею колишнього посла США у Польщі Джоржетт Мосбахер про відзначення Польщі Нобелівською премію миру за безкорисливу допомогу Україні та українцям, які потерпають від російської агресії.

 

Теги: #НезалежнийукраїнськиймедіацентруЄвропі #ЮрійЩербак #IMF #Independentmediaforym #uacenter.media #ПольськеРадіо #СвітланаМялик #ВалентинКондратюк,#ДжоржеттМосбахер #Польща #УкраїнаПольща

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео