Миколаїв Інформ

У Києві відкрили кінофестиваль «Молодість»

У Києві відкрили кінофестиваль «Молодість»
383561 ПЕРЕГЛЯДІВ

21 жовтня відбулося урочисте відкриття 52-го Київського міжнародного фестивалю «Молодість». У заході взяв участь тимчасово виконуючий обов'язки Міністра культури та інформаційної політики (т.в.о.) Ростислав Карандєєв та вручив статуетку «Скіфський олень» переможниці фестивалю, режисерці фільму «Як там Катя?» Христині Тинькевич.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України.

На початку своєї промови Ростислав Карандєєв висловив вдячність усім творчим особистостям, які долучені до підтримки та популяризації українського кінематографа.

«Я переконаний, що по завершенню війни наші художники та кінорежисери подарують світові справжні шедеври українського кінематографа, що заслужено завоюють найвищі рейтинги у всесвітньому кінопрокаті та отримають визнання на різних світових аренах. Проте для досягнення цієї мети потрібно наполегливо працювати щодня та підтримувати молоді таланти України», — сказав  т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики.

У свою чергу директор Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі подякував усім, хто сьогодні забезпечує культурний опір, а також подякував партнерам за підтримку.

«Окреме дякую Італійському посольству та Італійському інституту культури за можливість представити реставровану копію фільму «Ромео і Джульєтта» італійського кінорежисера Франко Дзефіреллі. Мене запитують, чому я обрав цей фільм для відкриття. Тому що, попри свій вік, вірю в те, що справжнє кохання переможе все!», — розповів Андрій Халпахчі.

У МКІП зазначають, що цьогорічний 52-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» проводиться у Києві з 21 по 29 жовтня. Цей міжнародний кінофестиваль позиціонує себе передусім як майданчик для молодих кінорежисерів і розпочався у 1970 році як дводенний огляд короткометражок, знятих тодішніми студентами Київського державного інституту імені Карпенка-Карого.

На сьогодні «Молодість» є єдиним міжнародним кінофестивалем в Україні з акредитацією Міжнародної асоціації кінопродюсерів FIAPF та один з найбільших кінооглядів у Східній Європі. Засновником фестивалю є Фонд «Молодість».

Нагадаємо, що раніше МКІП повідомляло про проведення міжнародної наукової конференції «Культурні цінності та суспільні практики в період російсько-української війни». Учасники конференції обговорювали практики збереження культурних цінностей та фіксації втрат історико-культурних пам’яток в умовах російської агресії. Напрацювання конференції МКІП планує використовувати при прийнятті управлінських рішень та внесенні змін до нормативно-правової бази.

Пріоритетними завданнями для МКІП залишаються не тільки збереження музейного фонду України, а й створення умов для ефективної діяльності музеїв й забезпечення охорони закладів. Окрім цього, МКІП планує вже до кінця цього року отримати програмний продукт для електронного реєстру Музейного фонду України. 

За словами очільника МКІП, враховуючи попередній досвід, у кожному музеї мають бути чіткі та дієві інструкції щодо пакування культурних цінностей та їх евакуації, а для збереження цінностей мають створити спеціально обладнані будівлі – депозитарії.

Також Ростислав Карандєєв наголосив на важливості збереження кадрового потенціалу музейної сфери, а також забезпеченні безперервного освітнього процесу для спеціалістів. Для вдосконалення кадрової роботи особливо важливо почути пропозиції наукової спільноти. 

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео