Миколаїв Інформ

Європейський Союз надасть допомогу Україні в розмірі одного мільярда євро

Європейський Союз надасть допомогу Україні в розмірі одного мільярда євро
154815 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дипломати ЄС затвердили виділення п'яти мільярдів євро на закупівлю зброї для українських збройних сил. Міністри закордонних справ країн-членів ЄС мають намір оголосити про створення Українського фонду допомоги з бюджетом до п'яти мільярдів євро. Про це повідомляє Інтерфакс - Україна з посиланням на високопоставленого європейського чиновника у Брюсселі.

За його словами, про створення такого фонду планують оголосити вже у понеділок. "Домовленості про Український фонд в межах чинного механізму Європейського фонду миру на суму у п'ять мільярдів євро вже готові. Крім того, є можливості для подальшого збільшення капіталу, якщо в цьому буде потреба", - повідомив він.

Він зазначив, що ці гроші будуть спрямовані на конкретні цілі, зокрема, на продовження військової допоміжної місії ЄС, відшкодування витрат за постачання з власних запасів та односторонні закупівлі військового обладнання, а також на спільні закупівлі у європейського військово-промислового комплексу та Норвегії.

Співрозмовник також уточнив, що 0,5 мільярда євро буде спрямовано на військову допоміжну місію, 1 мільярд євро - на спільні закупівлі в європейського військово-промислового комплексу та Норвегії, а решта коштів піде на інші постачання.

Такий крок свідчить про тривалу підтримку України з боку Європи і її боротьбу з окупантами. "Це сигнал Росії про те, що в Європі немає жодної втоми від війни, і ми продовжуємо підтримувати Україну і, певною мірою, це сигнал Вашингтону", - додав він.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео