Миколаїв Інформ

З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ!

З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ!
117073 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні 24 серпня 2019 року відзначається 28 років із дня проголошення незалежності України. Давайте згадаємо історію цієї події. І що саме змінило історію країни?

Історія цього державного свята бере свій початок з 16 липня 1991року - саме тоді українці вперше відзначали незалежність своєї країни. Але першою датою святкування незалежності було 16 липня 1990 року. Цьому сприяло ухвалення Верховною Радою УРСР Декларації про державний суверенітет України.

Пізніше, був прийняти Акт проголошення незалежності України Верховною Радою УРСР датованний 24 серпня 1991 року, що символізує свободу, єдність нації, любов до Батьківщини і незалежність нашої держави. Він був підтвердженний на всесвітньому референдумі 01.12.1991 р. всенародним голосуванням. У зв'зку з цим офіційною датою святкування Дня незалежності України проголошено 24 серпня, постановою від 24.02.1992 р.

Після того, як Верховна Рада України прийняла у 1992 р. дану постанову, історія країни змінилася. Від тоді щороку українці, святкують 24 серпня свою незалежність. Це загальнонародне державне свято, що об'єднує у цей день всіх українців. А постанова від 16.07.1990 р. втратила свою силу.

Протягом сторіч український народ прагнув до свободи і незалежності. Наші предки відчайдушно боролися за право вільно жити на своїй землі, самостійно приймати рішення, мати свою національну ідентичність. Мрія про незалежність збулася 28 років тому, сьогодні наше завдання збудувати державу по-справжньому сильною, заможною і процвітаючою не зважаючи на те, що бородьба за нашу незажежність продовжується по сьогоднішній день.

Наша країна – це ми самі і саме ми будуємо майбутнє нашої держави, адже ми маємо для цього усі ресурси – найбільший в світі скарб це рідна мова, яка дуже стрімко розвивається після здобуття національної незалежності.

Слава Україні! Героям слава!

Автор: Dnipro Inform

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео