Миколаїв Інформ

Шість годин про секс говорили в Дніпропетровській обласній адміністрації

Шість годин про секс говорили в Дніпропетровській обласній адміністрації
174313 ПЕРЕГЛЯДІВ

Понад 200 освітян та членів громадських організацій зібралися на форум «SexEducation Dnipro». Говорили про сексуальну освіту, кібербезпеку та статеве здоров`я.

Організатори пообіцяли учасникам 6 годин неформальної освіти та чотири локації: «PrEPWORKS», «Кібербулінг та безпека в інтернеті» «Ми є цінними за правом народження», «Сексуальна освіта: від народження до дорослості». Серед лекторів - тренери, психологи, лікарі та науковці.

Обговорювати з молоддю сексуальні теми та теми стосунків необхідно - впевнені організатори та лектори. Натомість у нашій країні розмовляти про це з дітьми молодшими за 8-9 років ще не прийнято. 

“Діти змушені шукати важливу інформацію в недостовірних та неправдивих джерелах: порнографічних сайтах, старших друзях, знайомих з вулиці. Освіта відбувається стихійно та не на користь молоді”, - говорить сексологиня Дар'я Кирилова. Та додає, це призводить до ризикованої поведінки, небезпечних сексуальних контактів, хвороб, ранньої вагітності.

Послухати лекторів прийшли вчителі та представники громадських організацій. Загалом - понад 200 учасників різного віку з області та України. Серед них 21-річний Микола Компанієць, студент та координатор гендерного центру в Уманському державному педагогічному університеті. Каже, приїхав на форум, бо хоче розширити спектр послуг організації та крім питань гендерної ідентичності ввести напрямок сексуальної освіти: Ми записались на локацію PrEPWORKS - доконтактна профілактика ВІЛ та СНІДу, оскільки це один із важливих напрямків в Україні -  починаючи з 2014-го року є певна епідемія, яка тільки поширюється, і її важко подолати. Тому це є актуальним для нашої молоді”.

Форум «SexEducation Dnipro» проходить у Дніпрі вперше. Перед тим як організувати захід, більше 100 тренерів пройшли навчання та отримали сертифікати, запровадили спецкурси та підручники для школярів та студентів.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео