Миколаїв Інформ

Безпека понад усе: комісія заборонила студентам забрати речі з гуртожитка «Дніпровської політехніки»

Безпека понад усе: комісія заборонила студентам забрати речі з гуртожитка «Дніпровської політехніки»
258372 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 8 жовтня, надзвичайна комісія, до якої входять представники ДСНС, поліції та профільних міських служб двічі змінювала своє рішення. Зранку вони дозволили студентам зайти до будівлі, але тільки за спеціальним графіком. Вже надвечір рішення змінили. Людей до будівлі не допустять, крім того рух у прилеглому кварталі також залишається перекритим. Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Після зсуву ґрунту під будівлею за маячками визначили, що будинок більше не рухається. Тому сьогодні вдень спеціальна комісія вирішила дозволити доступ до приміщень. Планували навіть скласти графік доступу студентів обмеженими групами та за спеціальними маршрутами.

Проте вже надвечір рішення змінили. Мовляв, перш за все, це пов'язано із дотриманням правил безпеки.

Сьогодні об 11 годині ми разом з ДСНС, поліцією та представниками «Дніпровської політехніки» обстежили приміщення гуртожитку. Візуально немає жодних тріщин тощо, - розповів заступник голови надзвичайної комісії Олександр Шикуленко. - Проте надзвичайна комісія наразі не має офіційних висновків експертів, чи безпечно у приміщенні перебувати людям, у тому числі, аби забрати свої речі. Безпека громадян для нас — понад усе. Саме тому буде проведено дві ретельні експертизи”.

Перша експертиза триватиме 10-12 днів. Її проведуть спеціалісти Придніпровської державної академії будівництва та архітектури. Вони обстежать приміщення гуртожитку та нададуть висновки щодо безпеки будинку та рекомендації з його укріплення та реконструкції.

Наступними будівлю оглянуть геологи із ТОВ НВП «Гіінтіз», аби дізнатися, в якому стані ґрунт поблизу будівлі.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео