Миколаїв Інформ

Дружин ветеранів АТО нагородили медалями

Дружин ветеранів АТО нагородили медалями
230693 ПЕРЕГЛЯДІВ

“Чарівна сила України” — так називається пам’ятна медаль, якою відтепер нагороджуватимуть дружин ветеранів АТО. Перші медалі в музеї АТО вручили десятьом жінкам. Підтримати та привітати свій тил прийшли їхні другі половини та діти. Чоловіки ж кажуть, без підтримки жінок, повернутися до мирного життя їм було б значно складніше.

Тетяні Антіпіній довелося бути сильною двічі. Спочатку — коли на фронт пішов старший син, потім — коли чоловік. Сергій повернувся з війни з пораненнями.

“Треба було його доглядати, вивести з цього стану. Тому, звісно, було важко. Але нічого, як кажуть, в біді все якось і залагодилось”, - розповідає дружина ветерана АТО Тетяна Антіпіна.

Сьогодні їх десять, нагороджених медаллю “Чарівна сила України”. Волонтери кажуть, внесок цих жінок насправді більший, ніж здається.

“Це дружини, які змогли зберегти сім’ю, вірна й надійна опора для чоловіків. Ми вирішили їх нагородити, і знайшли меценатів, які нам не відмовили. Велика подяка благодійному фонду “Солідарність”, він посприяв цій шляхетній справі”, - каже волонтерка Оксана Чалова.

“Це їх діти, це плоди їхньої роботи. Ця увага, яку нині приділяють цим жінкам, мамам, - це і є вдячність за їх діток”, - каже заслужена артистка України Оксана Петровська.

Міжнародний фонд “Солідарність” 5-ий рік поспіль всіляко підтримує військових та їхні родини. У фонді твердять, це — один з пріоритетів його роботи.

“Им очень тяжело. Хотелось, чтобы эти люди понимали, что о них тоже заботятся, что о них помнят. Не раз в неделю, не раз в месяц, не на какой-то праздник, а каждый день”, - підкреслила віце-президентка міжнародного фонду “Солідарність” Яна Іванілова.

 

Читате також: Майстер-клас з виготовлення червоних маків

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео