Миколаїв Інформ

За перевезення дитини без автокрісла - штраф 510 гривень

За перевезення дитини без автокрісла - штраф 510 гривень
61613 ПЕРЕГЛЯДІВ

Верховна Рада у другому читанні проголосувала за законопроєкт, який передбачає введення штрафів за перевезення дитини не в автокріслі. За нього проголосували 332 народних депутати. Про це повідомляє “Українська правда”.

Згідно з законопроєктом, за порушення правил перевезення дітей водій отримує штраф у розмірі 30 неоподаткованих мінімумів - 510 гривень. При повторному порушенні штраф сягатиме – 850 гривень.

У пояснювальній записці до законопроєкту, зокрема, зазначається, що батьки забувають, що ігнорування встановлених правил перевезення дітей, а особливо, щодо користування автокріслами, може призвести до загибелі дитини. Звичайні автомобільні сидіння і паски безпеки не гарантують захисту пасажира, зріст якого менше 135 сантиметрів.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, використання дитячих автомобільних крісел знижує ризик отримання травм в ДТП на 70%, а смертності - на 54%.

В Україні власники автівок використовують дитячі крісла лише для 12% дітей віком до 6 років, та майже ніколи для старших дітей. Про це свідчать результати всеукраїнського опитування, проведеного дослідницькою компанією Ipsos.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео