Миколаїв Інформ

Випити чашечку кави чи феномен "неекспресо"

Випити чашечку кави чи феномен "неекспресо"
148928 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зараз люди не можуть розпочати свій день без чашечки ароматної кави, хтось полюбляє пити її в обід, а хтось смакує смачне лате в перервах між навчанням або роботою. Проте, ще так багато кави люди в світі не пили. Дослідники прогнозують, що за рік людство може спожити 160 мільйонів мішків з зернами кави.
Каву люди не лише п'ють, а й їдять. Так деякі компанії з виробництва кавової ягоди, використовують її для створення борошна. А потім куштують тістечка, хліб, шоколад тощо. Кава корисна й для нашого здоров'я. Вміст кофеїну сприяє спортивним результатам та збільшенням енергії в організмі людини. Однак, кофеїн є стимулятором. Тож пити каву треба обережно, надмірне використання негативно може повпливати.
Зерна кави зростають у 50 країнах світу, між Тропіками Козерога та Рака. Бразилія, В'єтнам, Колумбія є її найбільшими виробниками. Але найбільше кави споживають у Фінляндії, до 12 кг на мешканця протягом року. Наступними йдуть Норвегія, Іспанія, Швеція. А от що говорять про каву в Україні та феномени пов'язані з нею, розкажемо далі.
Феномен звичайного кавування з друзями, коханими та близькими людьми. Про Львівську каву, її користь чи шкоду, етикет вживання написано багато. І вважається, що й говоритимуть ще про неї достатньо. І все через феномен " неекспресо ". Цей феномен говорить про подію, культ, церемонію, обряд кавування. Тільки не самої кави, як запашного напою, як певної ідеології. Наприклад, щось схоже до китайського чаювання.
Неекспресо- це не тільки мова про каву, як напій, а спосіб спілкування українців. Мабуть, кожен потрапляв в таку ситуацію, коли замовляв " еКспресо", ловив на собі презирливий погляд бариста, який так і хотів сказати:"Та коли ж ти затямиш - еспресо ". Хутчіш забирав свою каву й на комунікації.
Кава зачаровує, об'єднує. Вона стала нашою частиною життя. Вранці, щоб прокинутися ми п'ємо каву або просто насолоджуємося в парку свіжозмеленою арабікою. Келих білого сухого вина, кухоль нефільтрованого пива об'єднує, зближає. Але ароматна кава п'янить інакше.
Якщо ви чули фрази: "Давай вип'ємо кави", "За чашечкою кави поговоримо" або "Я тобі такееее розкажу", то точно знаєте, що це йдеться про спосіб комунікації. Це не просто прийняти вранці допінг кофеїну, а вночі несплющити очі й писати лірику. Це привід запросити на побачення кохану, попліткувати з подругою або просто подумати наодинці про життя.
На сьогодні вважається, "піти на каву"- необов'язково її замовити або пити. Можна годинами розглядати, як маршала тане на поверхні кави, як імбир та лимон створюють яскравість кольори на вашому чаю або виловлювати шматочки шоколаду з запашного, п'янкого напою. І все говорити, говорити. Ось вам і " неекспресо ".
Тож, якщо ми вас заінтригували феноменом кавування або вам захотілося "поговорити за чашечкою кави", пропонуємо ряд затишних кав'ярень
Vagabond Cafe & Vintage Corner на Подолі. Тут затишно, комфортно і по-сімейному.
Кафе-пекарня «Хлібний», розташоване поблизу станції " Олімпійська". Любителям свіжої випічки та кави-сюди.
Бар «1818» на даху готельного комплексу Bursa. Тут пропонують розслабитись та викинути все зайве з голови. Простота має бути і в комунікації.
ONE LOVE coffee у PinchukArtCentre. Це перший професійний еспресо-бар, де можна й по роботі зустрітися, й кави попити.
«П’яна Вишня»- невід'ємна частина Львова, де можна захольбнути настоянки з вишень.
Тож, що на "неекспресо"? Пам'ятай, не просто пити каву, а "йти на теревені".

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео