Миколаїв Інформ

Хабар за набуття громадянства України ‒ посадову особу Державної міграційної служби України судитимуть на Запоріжжі

173575 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Військової прокуратури Запорізького гарнізону Південного регіону України, 16.12.2020, до суду направлено обвинувальний акт стосовно першої заступниці начальника Управління Державної міграційної служби України в Запорізькій області – начальниці відділу з питань громадянства, паспортизації, реєстрації та еміграції за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди ( ч. 3 ст. 368 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що вказана службова особа вимагала та 25.08.2020 одержала неправомірну вигоду в сумі 2500 дол. США за оформлення документів для прийняття рішення щодо набуття особою громадянства України.

Крім того, раніше, 21.07.2020, Військова прокуратура Запорізького гарнізону Південного регіону України, в межах цього кримінального провадження, задокументувала факт одержання нею неправомірної вигоди у сумі 4000 гривень за виготовлення документів, необхідних для отримання паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Мелітополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: хабар,Військова Прокуратура,ДМСУ,міграційна сужба,обвинувальний акт

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео