Миколаїв Інформ

Найяскравіші події 2020 року

Найяскравіші події 2020 року
97943 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цього року склали топ подій, які наклали найбільшого розвитку на процес формування нашої держави. Сюди увійшли як наукові відкриття, так і знімання фільмів та політичні висновки.

Відкриває топ подій поява кодування на супутнику. Багато років поспіль вчені готувались до можливості появи кодування каналів супутника. На неї накладали дуже велику відповідальність, адже вона могла допомогти нам зробити значний крок вперед. Проте ще на початку 2020 року ніхто навіть не сподівався, що зі світом трапиться таке нещастя, як пандемія. Тож 29 січня багатьом медіагрупам таки довелось закодувати сигнал своїх каналів. Та от бажаного результату це так і не принесло, адже з 2 мільйонів осіб, які користувались безкоштовним телебаченням на платне перейшли лише 400 тисяч. Тому є багато причин: політичні заяви, гроші, пандемія та карантин, через який багато хто втратив постійну роботу. Проте маємо, як кажуть, що маємо.

На другому місці стоїть пандемія. Ну хто б міг подумати, що у XXI столітті нам таки доведеться зіштовхнутись з такою проблемою, як хвороба масового ураження. Звісно, зараз вже майже всі адаптувались до подій, які вона викликала, проте ще на початку 2020 року ми не могли оговтатись від таких новин. Великих збитків зазнали усі, починаючи від підприємців, завершуючи медіа. Хто б міг подумати, проте телебачення також зазнало великих збитків. А маски в нас тепер стали стилем життя.

Реформа авторського права. Нещодавно провели повну реформу авторського права. Так сам закон існує давно, проте потрібно було скоректувати пункт про отримання винагороди та сплати авторського права. У квітні таки завершилися переговори щодо тарифів авторської винагороди, яку мають сплачувати телеканали, радіостанції та провайдери за використання авторських і суміжних прав ОКУ. Проте в цій реформі нам ще є над чим працювати.

Місцеві вибори. Цього року вони також показали неабиякий вплив на медіа та на населення в цілому. Багато політичних партій придбали собі власні канали, тож тепер їхнє фінансування залежить від приватних осіб.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео