Миколаїв Інформ

Медіаграмотність онлайн: презентація нового українського підручника!

Медіаграмотність онлайн: презентація нового українського підручника!
173454 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно через пандемію всі ми перейшли до дистанційної системи навчання. Проте, якщо в аудиторії викладач бачив, чим саме зайняті студенти та, що відбувається на уроках в школі, то зараз ми в такій ситуації, що учасник конференції може бути зайнятий своїми справами під час того, як ви щось викладаєте. Проте сучасні проблеми повинні мати сучасні рішення вважають в Академії української преси. Ми не можемо просто читати лекцію, не звертаючи увагу на учнів, та бути певними, що нас хтось слухає.

Саме тому автори цього підручника розробили авторську методику проведення занять, на яких ваш вебінар перетворює звичайних слухачів на учасників процесу, який наразі відбувається. Вони грають в ігри, проходять квести, дізнаються щось нове і не гають час задарма. Тетяна Іванова та Світлана Ізбаш особисто перевірили техніки, які пропонують у власній книзі на вебінарах, які проводили самостійно, тож за те чи працюють вони, жінки не переймаються, адже це дійсно так. Наша проблема в тому, що ми не використовуємо повний спектр можливостей, які нам дає дистанційне навчання. Ми обираємо одну платформу та працюємо з нею, хоча є й безліч інших, які прекрасно адаптовані для колективного використання.

Чотири місяці авторки складали підручник по частинах, аби він увібрав в себе лише все найкраще та справді став корисним. Жінки переконані, що ця книга стане у пригоді багатьом, хто лише починає користуватись онлайн-платформами. Так, вони весь час оновлюються та стають більш функціональними, але знання багатьох основ допоможе нам уникати стресових ситуацій. Адже, якщо в нас щось йде не так, ми одразу починаємо перейматись, а підручник може допомогти знайти вихід зі скрутного становища. За словами авторів, вони довго вдосконалювали свою книгу, тож тепер пишаються тим, що в них вийшло.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео