Миколаїв Інформ

Пандемія скоротила туристичний ринок на 60-70%. Які країни доступні для українців?

Пандемія скоротила туристичний ринок на 60-70%. Які країни доступні для українців?
150575 ПЕРЕГЛЯДІВ

В 2020 році коронавірусна хвороба скоротила ринок туроператорів и туристичних агентств на 60-70%. Відкриті кордони Єгипту та Турції поліпшили ситуацію.

«За даними UNWTO, туристичний потік у 2020 впав на 72% та відкинув галузь на рівень дев’яностих років. В Україні ситуацію дещо нівелювали відкриті та відносно доступні Туреччина та Єгипет. Але, тим не менше, за підсумками року обсяг продажів впав на 60-70%», – пояснює виконавчий директор Української асоціації туристичних агенцій Павло Григораш.

В Асоціації сподіваються на позитивний розвиток галузі в 2021 році. Країни поступово послаблюють вимоги до в’їзду, а вакцинація набуває нових масштабів.

Так чи інакше, важливо почати відновлювати галузь вже з весни 2021, адже ще один рік в такому режимі багатьом пережити буде дуже важко, і це розуміють всі”, – підсумував Григораш.

Зараз українці можуть вільно подорожувати до 83 країн світу. При в’їзді до цих країн туристи мають ознайомитися з правилами безпеки і дотримуватися правил при прибутті .

“Станом на зараз у світі є 83 країни, куди попри всі обмеження, пов’язані з пандемією, можуть в’їхати громадяни України. МЗС працюватиме над тим, щоб попри всі складнощі, викликані пандемією, українці могли подорожувати світом з дотриманням усіх правил та гарантій безпеки”, – розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Список країн:
Албанія, Болгарія, Єгипет, Сербія, США, Чорногорія — дозволяють в’їзд без будь-яких обмежень та тестування.
Багамські острови — необхідно отримати дозвіл на сторінці агентства подорожей Багамських Островів. По прибуттю показати результати негативного тесту, якому не більше ніж 10 днів.
Туніс — ПЛР-тестування по прибуттю та карантин від 7 до 14 днів.
Туреччина — українці проходитимуть на кордоні медогляд. Якщо виникнуть симптоми COVID-19, необхідно здати безкоштовний ПЛР-тест. Для в’їзду в країну потрібен страховий поліс на COVID-19.
Хорватія — при перетині кордону необхідно показати негативний результат ПЛР-тесту, зроблений протягом останніх 48 годин до виїзду. Якщо без тестування - обов'язкова 14-денна самоізоляція

Також відкрили кордони для українців:

Північна Македонія, Білорусь, Велика Британія, Мексика, Республіка Корея, Ірак, Іран, Афганістан, Південний Судан, Ефіопія, Сомалі, Кенія, Замбія, Танзанія, Бурунді, Сейшельські острови, Ліван, Словенія, Об'єднані Арабські Емірати, Ірландія, Мальдіви, Антигуа і Барбуда, Еквадор, Ямайка, Камбоджа, Коморські острови, Пакистан, Пуерто-Ріко, Сент-Люсія, Йорданія, Колумбія, Нігерія, Гана, Бахрейн, Перу, Пакистан, Сан-Томе, Прінсипі, Уганда і ЦАР.

Теги: коронавірусна хвороба,туризм ,туристичний потік ,кордони , список країн , кордони для українців , вільно подорожувати

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео