Миколаїв Інформ

Коли авіаперельоти в Україні почнуть функціонувати у повну силу? І які умови для цього необхідні?

Коли авіаперельоти в Україні почнуть функціонувати у повну силу? І які умови для цього необхідні?
150701 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні влада повідомила, що у 2023 році, можливо буде відновлено всі 100% авіаперельотів. Проте міністр інфраструктури Владислав Криклій зауважив, що перш ніж вони зможуть повністю відновити всі системи сполучення, необхідно буде виконати низку умов. За прогнозами політиків, наразі таке можливо тільки у 2023 році. Можливо і пізніше.

Минулого року ми втратили 72% пасажирських авіаперевезень у порівнянні з 2019 роком. Проте така проблема спіткала всі країни світу. Кордони позачиняли. І навіть зараз багато країн приймають дуже малий процент відвідувачів. Вони намагаються захистити себе від поширення хвороби, тож кількість контактів зводять до мінімуму.

Як зазначив Владислав Криклій, вже у 2021 році в України є шанс збільшити показник авіаперельотів з 28% до 50%. Проте це відбудеться лише в тому випадку, якщо кількість хворих стане набагато меншою. А це можливо лише у тому випадку, якщо держава зможе провести активну кампанію вакцинації від COVID-19. Також важливою умовою є припинення поширення нових штампів хвороби. Це, на жаль, ми контролювати не можемо. Тож сподіваємось, що хвороба припинить свій розвиток. І остання умова також не залежить від нас. Ми збільшимо кількість авіаперельотів лише тоді, коли інші країни відкриють свої кордони.

Так, 2019 рік був найвдалішим за кількістю пасажирів, яких перевезли літаки. Проте лише у 2022 році ми зможемо спробувати повернути 75% від його рівня. А от повний обсяг ми повернемо лише у 2023 році. Проте це наразі лише наші плани. Передбачити, як поводитиме себе хвороба, ми поки не можемо. Тому будемо сподіватись, що вакцина допоможе нам припинити поширення хвороби та запобігти появі нових штампів хвороби.

Також нагадуємо, що Дмитро Кулеба підкреслив, що у разі вдалого проведення вакцинації влада не обмежуватиме роботу авіакомпаній.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео