Миколаїв Інформ

Невже українців таки почули: влада планує повернути пільгових 100 кіловатів за електроенергію!

Невже українців таки почули: влада планує повернути пільгових 100 кіловатів за електроенергію!
142690 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні вже розповіли, що в раді планують повернути пільгові 100 кіловатів за електроенергію. Політики вже зареєстрували законопроєкт, згідно з яким вони повернуть всім жителям країни знижку на перші 100 кіловатів спожитої електроенергії.

Влада планує повернути той тариф, за яким населення сплачувало за перші 100 кВт-год по 90 копійок за кіловат, а за кожний наступний кВт-год - 168 копійок за місяць. Так, це лише законопроєкт, проте його планують доопрацювати та розглянути найближчим часом.

Крім того, разом із цим законопроєктом хочуть прийняти й особливі тарифи для тих, хто користується електроопаленням. Пільги будуть видавати тим, хто накручуватиме не більше 3000 кіловатів на місяць. На думку влади, ті, хто використовує негазифіковані установки, не зможуть сплачувати тарифи за повною вартістю. Тож коли найгірша ситуація з постачальниками комунальних послуг завершилась, можна зробити все можливе для того, аби люди сплачували за комунальні послуги якомога менше.

А ми нагадуємо, що цього місяця по всій країні почали діяти нові тарифи, згідно з якими ми маємо сплачувати більше за газ та електроенергію. Влада пояснила такі різкі зміни в тарифній сітці тим, що постачальники комунальних послуг опинилися в скрутному становищі. За словами влади, якби ті не підняли вартість комунальних послуг, через певний час нам довелося б закупати ці послуги в іноземців за ще вищими цінами. Тож вони лише намагались врятувати наших поставників. Проте така швидка зміна тарифів, без зміни заробітних плат, так ще й разом з пандемією викликала бурхливу реакцію населення. Адже йому просто не було звідки брати гроші для того, щоб платити за комуналку. Тож почалися масові мітинги та демонстрації, якими люди намагались показати своє незадоволення. Та, здається, влада їх таки почула!

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео