Миколаїв Інформ

Розвиток власної справи в Україні тепер став ще доступнішим: держава виділить 100 тисяч гривень для бізнеследі року!

Розвиток власної справи в Україні тепер став ще доступнішим: держава виділить 100 тисяч гривень для бізнеследі року!
11937 ПЕРЕГЛЯДІВ

У 2020 році вчені провели аналіз ринку підприємців. Вони визначили, що в сучасному світі лише 29% підприємств України належать жінкам. Проте у порівнянні із минулим, коли місце жінки було лише біля плити та поряд із дітьми, це великий прогрес. Вже три роки поспіль організатори цієї премії намагаються створити найбільш вигідні умови для роботи жінок. Що означає ця “реальна підтримка” бізнеследі України? Насправді це проведення конкурсу, який має назву “Створено жінками”, який проводять для того, щоб подарувати гроші на розвиток власної справи кожній жінці, яка мріє зробити улюблену справу сенсом життя.

У 2021 році ця премія буде призначена для тих, хто вже відкрив свою справу. Про це у своєму повідомленні зазначила організаторка премії, директорка CCIFU, Мод Жозеф: “Серед причин, які найчастіше заважають жінками розпочати власну справу: класичні проблеми української економіки, відсутність доступного кредитування, складна система оподаткування, недосконалість законодавства і непередбачуваність майбутнього. Додайте до цього ще гендерна нерівність – і ви отримаєте реалії сучасної підприємниці. Українські жінки так довго жили стереотипами, які їм нав'язало суспільство, що і самі почали в собі сумніватися».

Чому в нас такий маленький відсоток бізнеследі? На її думку, це пояснити не складно. По-перше, у порівнянні із тією заробітною платою, які отримують чоловіки, жінки отримують набагато менше. По-друге, вони не так сильно представлені в медіа, політиці та взагалі в будь-якій професіональній сфері. Також великий відсоток проблеми становить переконаність нашого суспільства в тому, що жінка повинна бути домашньою господинею. Вона повинна прати, прибирати, готувати, виховувати, проте витрачати час на себе для неї повинно бути дуже великою розкішшю. Часто побутує і думка про те, що через свою емоційність жінка не може впоратись не те, що з бізнесом, а навіть і з собою. Тож що їй робити в бізнесі?

Найголовніша проблема – відсутність фінансової самостійності. Тож цю премію вигадали для того, щоб поставити крапку на всіх цих стереотипах про місце та роль жінок у суспільстві. Організатори прагнуть показати, що жінки можуть набагато більше. Вони також хочуть показати, що жінка може бути прекрасним керівником та мати своє підприємство. Три роки поспіль вони отримують заявки від великої кількості талановитих жінок. Багато з них викликають захоплення. Адже їх креативність, розум та творчий підхід говорять самі за себе. Такі жінки, на думку Мод Жозеф, зможуть зруйнувати стереотипи та змінити світ.

Цього року їхніх планах нагородити переможницю сумою у 100 000 гривень, також 5-денною подорожжю до Парижа для знайомства з головними офісами компаній-партнерів заходу, а також безкоштовним членством у Франко-Української торгово-промисловій палаті протягом року. Взяти участь може будь-хто, тож не втрачайте можливість показати себе та свої роботи світові. Не важливо, чим ви займаєтесь, подайте заявку та спробуйте власні сили. Адже якщо ви відкрили власну справу, ви уже перемогли, тож чому не піти далі, переконані організатори. У вас є час до 15 березня, після чого реєстрація завершиться. Ім’я переможниці стане відомим 8 липня.


Автор: redactor.newsukraine

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео