Миколаїв Інформ

Як Рада сприяє знищенню сексистської реклами в Україні?

Як Рада сприяє знищенню сексистської реклами в Україні?
19631 ПЕРЕГЛЯДІВ

Тепер в Україні також боротимуться із розповсюдженням сексистської реклами. Про це свідчить новий законопроєкт, який Верховна Рада України визначила як основу цієї боротьби. Він офіційно зареєстрований під номером 3427 і має назву "Про внесення змін до Закону України" Про рекламу "щодо протидії дискримінації за статевою ознакою". За прийняття цього законопроєкту вже проголосували 266 парламентаріїв.

Зараз в законі ще немає чітко визначених правил. Тобто він не забороняє використовувати фото та слова сексистського спрямування, але все до того прямує. Проте в ньому вже зазначено, регламент того, над чим будуть працювати. А саме над рекламою, в якій міститься затвердження або зображення інтелектуальної, фізичної, соціальної чи інших переваг однієї статі над іншою, або стереотипність ролі чоловіка і жінки, що обмежує свободу життєвого вибору людини.

Проте, чому таку рекламу вважають сексистською? Через те, що на думку авторів проєкту, вона демонструє насильство за ознакою статі, містить зображення тіла людини (частини тіла) виключно як сексуального об'єкта з метою залучення уваги споживача, містить натяки (слова, звуки, зображення) на сексуальні відносини, які не мають прямого відношення до рекламованого продукту або способу його споживання.

Тож тепер в Україні буде заборонено використовувати рекламу, в якій міститиметься дискримінація. Але згодом Верховна Рада України планує повністю припинити поширення сексистської реклами. Вже давно настав час бути більш толерантними один до одного. Тим паче, що всі стереотипи повинні лишитись там, де їм місце. На сторінках підручників з історії. А сучасне суспільство повинне мати право самостійно вирішувати, що і як йому робити.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео