Миколаїв Інформ

Міністерстві оборони розробляють нове протитепловізійне пончо для українських військових

Міністерстві оборони розробляють нове протитепловізійне пончо для українських військових
192746 ПЕРЕГЛЯДІВ

Центральне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України займається створенням цього важливого елемента. Ця інноваційна розробка призначена допомагати українським захисникам залишатися невидимими вночі.

Про це інформує прес-служба Міноборони. Нове пончо буде поглинати інфрачервоне випромінювання, що дозволить військовим уникнути виявлення ворожими тепловізорами та приладами нічного бачення. У момент проведення розробки тестуються п'ять різних зразків тканин для виготовлення цього пончо.

"Основна мета полягає в тому, щоб створити матеріал, який надійно поглинає інфрачервоне випромінювання та має низьку теплопровідність. Ми прагнемо забезпечити максимально ефективне замаскування наших військових та техніки від противника", - пояснив заступник міністра оборони Віталій Половенко.

Матеріали для розробки пончо повинні бути гнучкими і стійкими до впливу навколишнього середовища: вони не повинні вигоряти на сонці, не псуватися від опадів та мати властивості маскування. Наразі тривають етапи тестування нового продукту.

 

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео