Миколаїв Інформ

За 8 місяців року у Львівській, Рівненській і Волинській областях зареєстровано понад 24 тис народжень малюків

За 8 місяців року у Львівській, Рівненській і Волинській областях зареєстровано понад 24 тис народжень малюків
357161 ПЕРЕГЛЯДІВ
24 593 малюки отримали свідоцтво про народження за 8 місяців 2021 року в Львівській, Рівненській та Волинській областях. У розрізі областей статистика складених актів цивільного стану про народження виглядає так:
- Львівська область - зареєстровано 13 195 народжень;
- Рівненська область- зареєстровано 5750 народжень;
- Волинська область- зареєстровано 5648 народжень.
Тарас Грень, начальник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) нагадує, що батьки зобов’язані невідкладно, але не пізніше одного місяця від дня народження дитини, зареєструвати народження в органі державної реєстрації актів цивільного стану. Несвоєчасна без поважної причини державна реєстрація народження дитини тягне за собою накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 212¹ Кодексу України про адміністративні правопорушення).
Оформити свідоцтво про народження Ви можете, звернувшись до відділу ДРАЦС за місцем народження дитини або за місцем вашої реєстрації особисто або через представника із:
- заявою;
- паспортами;
- медичним висновком/свідоцтвом про народження/довідкою про перебування дитини під наглядом лікувального закладу;
- свідоцтвом про шлюб/заявою матері/заявою батька про визнання батьківства/ спільною заявою батьків, що вони не перебувають в шлюбі/спільною заявою матері та її чоловіка про невизнання чоловіка батьком дитини/спільною заявою батька дитини та чоловіка, який перебуває в шлюбі з її матір'ю;
Подати заяву можна також поштою, через вебпортал звернень у сфері державної реєстрації актів цивільного стану або через портал "Дія" (послуга "єМалятко").

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео