Миколаїв Інформ

Розпочався Тиждень економічних лідерів Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва

Розпочався Тиждень економічних лідерів Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва
3373 ПЕРЕГЛЯДІВ

Розпочався Тиждень економічних лідерів АТЕС (Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва) 2021 року, який приймає Нова Зеландія під головуванням прем'єр-міністра Джасінди Ардерн.

Під девізом "Приєднуйтесь, працюйте, розвивайтеся. Разом", лідери, міністри та старші посадові особи з 21 країни-члена AТЕС підтвердять свою відданість реагуванню на кризу охорони здоров'я і економічну кризу та колективно визначать шлях відновлення регіону, який забезпечить стійкість та стабільність.

"Лідери з держав-учасниць зустрічалися протягом усього року і працювали в міжсесійний період над різними програмами для просування роботи АТЕС, аби реагувати на можливі кризи", - сказав Вангеліс Віталіс, голова засідання старших посадових осіб AТЕС 2021.

На порядку денному – економічна та торговельна політика, спрямована на зміцнення і відновлення, підвищення інклюзивності та стійкості, а також інновації та відновлення з використанням цифрових технологій.

Кульмінацією тижня стане зустріч економічних лідерів AТЕС 12-13 листопада під головуванням прем'єр-міністра Джасінди Ардерн, на якій буде сформульовано стратегічне бачення та директиви для майбутньої співпраці між економіками країн-членів.

AТЕС - це регіональний економічний форум, створений у 1989 році для використання зростаючої взаємозалежності Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

Метою 21 члена AТЕС є створення більшого процвітання для народів регіону шляхом сприяння збалансованому, інклюзивному, сталому, інноваційному та безпечному зростанню через прискорення регіональної економічної інтеграції.

 

На економіки країн-членів AТЕС припадає близько 3 мільярдів людей, 50 відсотків світової торгівлі та 60 відсотків загального світового ВВП.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео