Миколаїв Інформ

Державні виконавці Рівненщини завдяки застосуванню штрафних санкцій до боржників з аліментів стягнули 1,7 млн гривень

Державні виконавці Рівненщини завдяки застосуванню штрафних санкцій до боржників з аліментів стягнули 1,7 млн гривень
3496 ПЕРЕГЛЯДІВ

З початку року працівники територіальних відділів державної виконавчої служби завдяки застосуванню штрафних санкцій до боржників з аліментів додатково стягнули 1,7 млн гривень на користь дітей Рівненщини.- зазначає Юрій Соценко, начальник Управління забезпечення примусового виконання рішень у Рівненській області.

Одним із дієвих механізмів впливу на боржника з аліментів є застосування штрафних санкцій. Додаткові штрафи запроваджуються в разі виникнення заборгованості з аліментів більше 1 року. 
Якщо у платника аліментів виникає заборгованість в сукупному розмірі більша, ніж сума відповідних платежів за 1 рік, то на таку особу накладатиметься штраф в розмірі 20% від заборгованої суми. Якщо ж заборгована сума перевищуватиме в сукупному розмірі суму відповідних платежів за 2 роки, то в такому випадку штраф збільшуватиметься і відповідно становитиме вже 30% відповідно. У випадку заборгованості на суму платежів за 3 роки штраф зросте до 50% від суми боргу. Відтак, державними виконавцями Рівненської області стягнуто 1666001 гривень заборгованості.
Нагадуємо, кошти, отриманні від штрафних санкцій, перераховуються на користь стягувачів у повному обсязі та є компенсацією для дітей за несвоєчасну сплату аліментів 

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео