Миколаїв Інформ

Австралія намагалася викреслити згадку про клімат із ключового документа ЮНЕСКО

Австралія намагалася викреслити згадку про клімат із ключового документа ЮНЕСКО
4848 ПЕРЕГЛЯДІВ

Австралія намагалася викреслити із ключового документа ООН з охорони навколишнього середовища посилання на обмеження глобального потепління до 1,5 °C, утримуючи при цьому сильніше скорочення викидів у 2030 році.

Натомість прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон хотів замінити його загальною заявою про відповідність "зобов'язанням щодо виконання Паризької угоди".

ЮНЕСКО рекомендувала проігнорувати пропозицію Австралії щодо виключення посилання на 1,5 °C. Організація знову наголосила, що для країн важливо застосовувати найбільш амбітний підхід до досягнення цілей Паризької угоди.

Міністр навколишнього середовища Суссан Лей зазначила, що Австралія не заперечувала проти іншого прямого посилання в тексті на те, що кліматичні ризики будуть вищими при потеплінні на 2C порівняно з 1,5C.

"Наш підхід із двома поправками, які ми запропонували до цього параграфу, полягав у тому, щоб забезпечити повну відповідність політичного документа Паризькій угоді", - сказав представник міністерства.

Прем'єр-міністр Скотт Моррісон піддався різкій критиці за відмову оприлюднити моделювання до початку кліматичного саміту COP26 у Глазго. Він наполягав на тому, що її буде опубліковано до повернення федерального парламенту 22 листопада. Це сталося після того, як Сполучені Штати та Китай домовилися на COP26 про розширення співпраці у боротьбі зі зміною клімату, включаючи поступову відмову від споживання вугілля.

Уряд стверджує, що галузі з високим рівнем викидів залишаться ключовою опорою економіки країни навіть при досягненні мети викидів до 2050 року.

Міністр торгівлі Ден Техан підкреслив плани Австралії щодо інвестування у водень та угоди з країнами, що розвиваються, щодо технологій зниження викидів.

 

"Якщо Китай збирається згодом замінити імпорт вугілля, то йому будуть потрібні нові альтернативні джерела енергії, і ми хочемо бути частиною цієї картини", - сказав він в інтерв'ю радіостанції ABC.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео