Миколаїв Інформ

Турецькі кіпріоти "невіддільні від Туреччини", заявив новий прем'єр-міністр Турецької Республіки Північного Кіпру

Турецькі кіпріоти "невіддільні від Туреччини", заявив новий прем'єр-міністр Турецької Республіки Північного Кіпру
12261 ПЕРЕГЛЯДІВ

Фаїз Сучуоглу, новий прем'єр-міністр Турецької Республіки Північного Кіпру (ТРПК), що відокремилася, заявив, що турецьке населення середземноморського острова невіддільне від Туреччини та Анатолії. Про це повідомляє турецьке державне інформагентство Anodalu.

"Ми ніколи не вважали себе окремими. Головна батьківщина завжди приймала нас. Турки-кіпріоти ніколи не відривалися від своєї батьківщини, - сказав Сучуоглу у неділю. - Ми здобули багато перемог за допомогою Туреччини. Турки-кіпріоти вели грандіозну боротьбу за те, щоб бути турками та мусульманами, за свою власну релігію".

Прем'єр-міністр, який 1 листопада сформував уряд, щоб привести державу, визнану тільки Туреччиною, до виборів у січні, сказав, що його уряд повністю підтримує обрану президентом ТРПК Ерсіном Татаром політику вирішення кіпрського питання, а саме модель двох суверенних держав на рівних, запропоновану та підтриману Туреччиною.

«Турки-кіпріоти витратили 50 років марно, мріючи про федерацію на острові», - сказав Сучуоглу.

 

ТРПК була створена у північній третині Кіпру після вторгнення Туреччини у 1974 році, внаслідок перевороту греків-кіпріотів, які намагалися об'єднати острів із Грецією. Республіка Кіпр, яку турки називають Грецькою адміністрацією Південного Кіпру, визнана на міжнародному рівні та є членом Європейського союзу.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео