Миколаїв Інформ

Державні виконавці Волині стягнули більше семи мільйонів гривень штрафів за керування авто в нетверезому стані

Державні виконавці Волині стягнули більше семи мільйонів гривень штрафів за керування авто в нетверезому стані
155897 ПЕРЕГЛЯДІВ

Усі знають, що це небезпечно та заборонено, але все ж є водії, які нехтують правилами й сідають за кермо в нетверезому стані або після вживання лікарських препаратів, що притуплюють увагу та знижують швидкість реакції. Це серйозне адміністративне правопорушення, за яке передбачені немалі штрафи.
За 10 місяців 2021 року державні виконавці Волинської області стягнули понад 7 мільйонів 222 тисячі гривень на виконання постанов про адміністративне правопорушення відносно керування транспортними засобами особами, які перебували за кермом у нетверезому стані. Загалом цього року у відділах ДВС Волині було відкрито 2 446 виконавчих проваджень щодо стягнень прострочених штрафів за вчинення адмінправопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП.
Нагадуємо, що відповідно до ст. 307 Кодексу України про адміністративні правопорушення штраф має бути сплачений не пізніше як через п’ятнадцять днів з дня вручення порушнику постанови про накладення штрафу. А у випадку оскарження такої постанови - не пізніш як через п’ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення.
У разі несплати правопорушником штрафу у вказаний термін постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до органу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна.
У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується:
- подвійний розмір штрафу, визначеного Кодексом та зазначеного у постанові про стягнення штрафу;
- виконавчий збір в розмірі 10 відсотків від суми штрафу і виконавчі витрати.
Постанова про накладення штрафу, за якою стягнення штрафу проведено повністю, з відміткою про виконання повертається органові (посадовій особі), який виніс постанову.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео