Миколаїв Інформ

Збували наркотики через інтернет: у Дніпрі затримали двох дилерів

Збували наркотики через інтернет: у Дніпрі затримали двох дилерів
316490 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кажуть, що в інтернеті можна знайти все. І навіть те, що не є законним. І інколи це доводять випадки на кшталт цього, коли наркотичні засоби поширюють саме за допомогою глобальної мережі.

Колись наркозалежні шукали те, що їм потрібно через знайомства. А зараз їм нічого не треба шукати. Інтернет-дилери самі знайдуть їх. Кількість місць, де збувають наркотичні речовини лякає, так само як і те, що є загроза потрапити на них навіть у простих оголошеннях. А саме так поширювали свій товар чоловіки, яких таки затримала поліція. Вони публікували та поширювали оголошення щодо збуту наркотиків та психотропів і потім просто через пошту відправляли замовлене.

Чоловіки збували ЛСД, екстазі, канабіс та амфетамін. Де вони брали ці речовини – поки ще не встановлено. Але вони поширювали їх саме інтернетом, вважаючи, що так буде безпечніше для них. Замовники переказували кошти їм, натомість вони відправляли речовини. Потім ці гроші виводилися на різні банки. Також збували наркотики вони й безпосередньо у Дніпрі. У місті вони робили закладки.

Чоловіків затримано. Ними виявилися два хлопці, 21 та 23-х років. Окрім затримання відбулися й обшуки. Їх проводили спецпризначенці. Під час обшуків знайшли незаперечні докази незаконної діяльності. Так, було знайдено речовини, частина з яких вже була розфасована, власне все для фасування, ваги, телефони та картки, на які виводилися кошти. Усі докази відправлено на експертизу.

Наразі вирішують питання щодо повідомлення про підозру. Чоловіки тепер повинні будуть відповісти за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України (зберігання та збут наркотиків). Можливе покарання до 10 років з конфіскацією.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео