Миколаїв Інформ

Що потрібно встигнути зробити до народження дитини?

Що потрібно встигнути зробити до народження дитини?
184731 ПЕРЕГЛЯДІВ

Я думаю, що кожна жінка, яка чекає маленького дива, вже давно складено план дій на кожен день. Адже стільки всього треба встигнути! ⠀   

 Зробити ремонт, купити ліжечко, коляску та весь необхідний інвентар, переглянути всі інтернет-магазини в пошуках найкращого (а також пройтися по всьому, що є в місті!), пройти благополучно диспансеризацію всіх лікарів перед декретом, перелопатити всю літературу про догляд та виховання малюка, а ще вибрати пологовий будинок і звичайно ж лікаря!  

 Загалом, все це Ви знаєте самі, без жодних підказок. І звичайно ж, це і багато іншого дуже важливо підготувати до появи карапуза. Але як мати двох чудових діток, хочу поділитися з Вами тим, що Ви повинні зробити! Хоча впевнена, багато хто напевно відклав ці справи на далеку полицю. Тож поїхали. ⠀   

  1.  Виспатися! Так так! Як тільки у Вас з'явиться малюк, це бажання не залишатиме Вас протягом року. Тому від імені всіх новоспечених матусь говорю. Більше відпочивайте і якщо є бажання та можливість влаштувати обідній сон, спіть!  

  1. Наведіть красу. Знаю, що з цього приводу багато забобонів. Багато хто боїться стригтися, наприклад. Хоча в багатьох країнах світу про цю прикмету ніхто й не чув. Тому якщо Ви не марновірні і Вам дуже хочеться, гінекологи не забороняють бути красивою під час вагітності. Зараз існують навіть фарби для волосся, які безпечні в цей період.   

  1. Зробити ще один медовий місяць! Якщо Вам дозволяють терміни та немає протипоказань до перельотів, влаштуйте відпустку. Відмінна альтернатива – поїхати за місто на дачу або на базу відпочинку недалеко від Вас. Головне не відкладати на останні тижні.  

  1. Сходіть із коханим чоловіком на побачення. Влаштуйте романтичний вечір. Просто будьте поруч як пара, котрі люблять один одного людей. Без розмов про пологи, памперси та грудне годування. До речі, якщо немає загрози чи інших протипоказань, секс для вагітних дуже корисний. Тому не втрачайте можливості, адже після пологів можна буде щонайменше через 1.5 місяці. А ще пообіцяйте один одному, що незалежно від того, що найближчим часом Ви станете батьками і догляд за малюком буде в пріоритеті, Ви раз на місяць вибиратиметеся з побуту і проводите час удвох. Влаштуйте фотосесію. Ближче до 7 місяця Ваш животик досягне ідеальних розмірів.  

  1. Влаштуйте фотосесію. Ближче до 7 місяця Ваш животик досягне ідеальних розмірів. Вигадайте тему для фото. Відмінна ідея, колаж – як росте Ваш живіт упродовж усієї вагітності. Загалом увімкніть фантазію і придумайте свій сюжет.   

  1. Обговоріть із майбутнім татом всі важливі питання. Народжуєте разом чи все ж таки ні? Як і в чому Ваш чоловік допомагатиме, коли народиться малюк? Наприклад, можна домовитися про нічні чергування, хто сьогодні встає, хто змінює памперс тощо. Повірте, такі питання краще обговорити заздалегідь.  

  1. Пообіцяйте собі, що після родів будете робити все, щоб повернутися у форму. Подумайте, який найближчий від вас тренажерний зал, яким видом фітнесу будете займатися - зумба, йога, пілатес або домашня програма ? Домовтеся, хто буде допомагати с малюком, поки Ви будете на тренування.  

  1. Прочитайте книгу "Розмова з батьками" Дональд Винникот. Вона допоможе Вам побороти усі страхи та сумніви у вихованні дитини.  

  1. Проведіть свій день зі своєю мамою. Навіть якщо у вас відношення "під ножем", забудьте всі  кривди та підіть удвох на прогулянку. Проведіть свій час удвох, порозмовляйте на різні теми. Дізнайтесь про веселі моменти її вагітності, задавайте цікаві Вам питання. Зараз мати Вас як ніхто інший зможе зрозуміти та дати корисні поради.  

 А всі інше звичайний клопіт, який Ви обов'язково зможете владнати. 

Теги: Репродуктологія Київ

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео