Миколаїв Інформ

ДОБРЕ НАВЧЕНІ ТА ГОТОВІ ДО РЕАГУВАННЯ НА ЗМІНИ В ОБСТАНОВЦІ

341181 ПЕРЕГЛЯДІВ

Поки суспільство гадає, чи наважиться ворог знов здійснити спробу наступу на Україну з півночі, українські військові роблять усе можливе задля того, щоб оборонні рубежі не дали противнику жодних шансів.

Саме з цією метою командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв тримає на постійному контролі ситуацію на ділянці українського кордону у Північній операційній зоні.

Цього разу він відвідав окремий район, де бойову службу організовують Збройних Сил України разом із підрозділами Державної прикордонної служби України.

Генерал-лейтенант Сергій Наєв особисто переконався у надійності захисту як на суходолі, так і на річці, де катери із сучасним обладнанням патрулюють визначені ділянки.

- Особовий склад знає, що робити та правильно виконує поставлені завдання. Державний кордон зміцнюється. Наразі поширюється система відеоспостереження, – зазначив командувач. – Всі небезпечні напрямки перекриваються відповідними заходами, які вживаються керівництвом прикордонного загону. Своєю чергою підрозділ Збройних Сил в батальйонному районі оборони, який він займає, проводить заходи з вдосконалення інженерного обладнання.

За словами командувача, здійснюються заходи щодо покращення системи комплексного вогневого ураження, який включає в себе удари авіації, вогонь артилерії, а також вогонь всіх вогневих засобів батальйону. В тому числі й кулеметний вогонь: як перехресний, так і фланговий.

- Військовослужбовці мають високий рівень моральної та психологічної готовності до адекватних дій. Особовий склад добре навчений та готовий до реагування на будь-які зміни в обстановці. Ми знаємо, що робити та готуємося до дій за призначенням, – запевнив генерал-лейтенант Сергій Наєв. – Першочерговим завданням для особового складу є правильна оцінка дій противника: за якими напрямками та у який спосіб противник може вести наступ. У відповідності до цього необхідно правильно організувати нарис переднього краю, а також окопів та траншей. Після цього правильно організовується мінування підходів та відповідні заходи з організації комплексної системи вогневого ураження.

Перебуваючи на позиціях українських військових, генерал-лейтенант Сергій Наєв оглянув обладнання взводних опорних пунктів, зокрема, їх побудову та озброєння.

Цього ж дня разом із командувачем до оборонців завітав і відомий підприємець і волонтер Степан Богайчук. Від своїх колег та себе особисто Степан Корнійович передав прикордонникам і військовим продукти харчування, засоби гігієни, а також смаколики.  

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео