Миколаїв Інформ

115 окрема механізована бригада : була дезінформація від ворога

115 окрема механізована бригада : була дезінформація від ворога
240402 ПЕРЕГЛЯДІВ

Одним з інструментів інформаційної війни росії проти України є розповсюдження інформації про недолуге військове командування та дезертирство. Тому коли у травні у з’явилися відомості про те, що бійці взводу 115 бригади ЗСУ втекли зі своїх позицій, перекручена та спотворена інформація почала литися суцільним потоком. Що у цьому інформаційному потоці правда, що ні, пояснили військові 115 окремої механізованої бригади ЗСУ, які записали власний відеоролик.

Як сталася ситуація з "дезертирством" зі 115 окремою механізованою бригадою?

Незважаючи на те, що група дезертирів після своєї втечі записала відеопояснення цього вчинку, інтернетом та ЗМІ ширилися різні версії – від тотального звинувачення бійців у зраді до негативу 

У травні 2022 року у ЗМІ розповсюдилася новина, яку одразу використали російські пропагандистські джерела у спотвореному вигляді. За цією інформацією, військові 115-ї бригади ЗСУ третього батальйону дев’ятої роти нібито втекли з небезпечного місця бойових дій, який вони мали захищати, звинувативши командування у некомпетентності і пожалівшись, що їх відправили на смерть. Цей факт дійсно був, однак дезертирами стала лише група осіб, решта бійців залишилися на своїх позиціях, про що вони згодом особисто повідомили публічно. 

Проте свій вчинок військові-втікачі все ж пояснили тим, що їм нібито не надавали підкріплення, вони воювали у дуже складних умовах і не мали достатнього озброєння, щоб продовжувати службу. Ще перед втечею ця група бійців оприлюднила відео, у якому звернулася до Володимира Зеленського та Валерія Залужного. Вдруге вони записали відеоролик вже після того як самовільно залишили позиції, та за їх словами, потрапили до бахмутського СІЗО за дезертирство.

 Що говорять у 115 окремій механізованій бригаді : офіційне звернення військових

Бійці бригади №115, які майже у повному складі продовжують захищати відведені їм рубежі, записали власне відео. У ньому розповіли, що версія щодо відсутності озброєння та непрофесійного і недбалого командування  - це неправда. Вони ж оприлюднили власну версію.

У відеозаписі військові 115 окремій механізованій бригаді ЗСУ зі своїм командиром розповіли: відео, у якому йшлося щодо недостатнього забезпечення бійців усім, зокрема зброєю, є неправдою. Бригада у достатньому обсязі отримує озброєння, є у них навіть Джавеліни, надають їм допомогу і благодійні фонди та волонтери. Вони мають якісний одяг, екіпірування та повноцінне харчування. Командування своєю професійністю чи сумлінністю у військових претензій не викликає.

Говорячи про тих військових, які залишили позиції, називають їх дезертирами, пояснюючи, що своїм вчинком вони підвели побратимів. Адже вони залишили 56 осіб фактично в оточенні, чим наражали їх на великий ризик. Не виконували втікачі своїх службових обов’язків і раніше. Вони не виконали наказ, який полягав в укріпленні бліндажів, для чого їм надали всі необхідні матеріали та інструменти, не ставилися серйозно до інших зобов’язань і взагалі поводилися так, ніби «приїхали на курорт».

Як розповіли воїни у відео, переважна частина з тих молодих людей, які покинули службу у бригаді, не були раніше військовими, тому як добровольці не усвідомлювали тих військових реалій, які їх чекали на фронті. Тому, зрозумівши, які є загрози і небезпеки, вони не витримали і втекли. Але все одно вважають їх зрадниками та засуджують таку поведінку. У зверненні військові запевнили: вся 115-ї бригада третього батальйону дев’ятої роти ЗСУ нікуди не тікає і залишається на позиціях, доки не буде спеціального наказу. Воїни впевнені у перемозі і зроблять усе можливе, аби її пришвидшити. 

Теги: 115 окрема механізована бригада, 115 механізована бригада, 115 бригада, 115 окрема механізована бригада зсу, 115 механізована бригада зсу, 115 бригада зсу

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео