Миколаїв Інформ

Німеччина передала Україні батарею Патріот, яка вже збила 18 російських літаків, заявив Томас Тейнер

Німеччина передала Україні батарею Патріот, яка вже збила 18 російських літаків, заявив Томас Тейнер
338894 ПЕРЕГЛЯДІВ

Одна з батарей американського зенітно-ракетного комплексу (ЗРК) Патріот, передана Україні західними партнерами, збила вже 18 російських літаків. Цю інформацію повідомив італійський військовий експерт Томас Тейнер, прокоментувавши знищення ще двох ворожих літаків 19 лютого.

"Знову батарея Патріот, подарована Німеччиною, відпрацювала. Командир батареї зазначив, що вони задоволені пусковими установками, встановленими на тягачах, оскільки вони дозволяють активно маневрувати, стріляти і швидко зникати, коли ракети потрапляють у російські літаки", - сказав експерт.

За його словами, за допомогою Патріота було збито таку кількість російських бортів:

Мі-8 - 3;

Су-24 - 1;

Су-34 - 9;

Су-35 - 3;

А-50 - 1;

Іл-22М - 1 (пошкоджений).

Тейнер також додав, що якби українські військові отримали ще п'ять батарей Патріот, вони могли б припинити всі дії російської авіації в радіусі 150 км від України.

"Проте для цього їм потрібні батареї з пусковими установками на вантажівках, а не на причепах", - підкреслив італійський військовий експерт.

Раніше було повідомлено, що 19 лютого поблизу тимчасово окупованого Маріуполя на Донеччині сталося кілька потужних вибухів, після чого розпочалася пожежа. Загарбники повідомили про збиття "ворожої ракети", але місцеві мешканці припускають, що це був російський літак.

Нагадаємо, що вранці 18 лютого українські військові знищили ще один ворожий військовий літак. Був збитий російський штурмовик Су-34.

Як повідомили OBOZ.UA, вранці 17 лютого на сході України українські військові знищили одразу три ворожі літаки. Вони були російськими винищувачами-бомбардувальниками Су-34 та одним багатоцільовим винищувачем Су-35.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео