Миколаїв Інформ

Створення безбар'єрного простору для молоді

Створення безбар'єрного простору для молоді
291373 ПЕРЕГЛЯДІВ
Вже 3 роки поспіль українці відзначають Міжнародний День молоді 12 серпня за календарем ООН та з ініціативи молодіжних рухів і організацій України.
Адже молодь — це енергійна та активна частина суспільства, що не сприймає компромісів, задає тренди і є рушійною силою багатьох новацій.
 
Безбар'єрність у молодіжній роботі – це не просто модний тренд, а необхідність, яка дозволяє кожному молодому поколінню почуватися включеним, цінним та мати рівні можливості для розвитку.
 
Це про створення такого середовища, де кожен може реалізувати свій потенціал, незалежно від своїх особливостей.
Молодіжні програми повинні бути доступними для всіх молодих людей незалежно від рівня їхнього матеріального достатку, доступу до якісної освіти, незалежно від їхнього соціального статусу чи фізичних можливостей, отримувати інформацію про молодіжні ініціативи і програми та мати доступ до цифрових технологій.
 
Чому безбар'єрність важлива в молодіжній роботі?
Різноманіття – це сила.
А молодь – це різноманітна спільнота, де кожен має свої унікальні досвіди, погляди та потреби.
Безбар'єрність дозволяє об'єднати цю різноманітність і створити сильну та креативну спільноту.
Соціальна справедливість, де кожна людина має право на рівні можливості як дії до створення більш справедливого суспільства.
Розвиток лідерських якостей, тому працюючи над створенням безбар'єрного середовища, молоді люди розвивають такі важливі навички, як емпатія, толерантність, лідерство та командна робота.
 
Тому безбар'єрність – це спільна відповідальність, а кожен з нас може внести свій вклад у створення більш інклюзивного суспільства.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео