Миколаїв Інформ

У прифронтовому Краматорську заарештовано неповнолітнього, який хотів заробити 1000 доларів США на підпалі військового автомобіля

У прифронтовому Краматорську заарештовано неповнолітнього, який хотів заробити 1000 доларів США на підпалі військового автомобіля
30772 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Краматорськ повідомлено про підозру в перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань (ч. 1 ст. 114-1 КК України).
За даними слідства, на початку вересня 2024 року один з користувачів месенджеру «Тelegram» запропонував 16-річному юнаку заробити на знищенні автівок українських захисників. Обіцяна винагорода склала 1000 доларів США. Знайшовши припаркований на узбіччі автомобіль «Mitsubishi-L200», належний бригаді територіальної оборони, підозрюваний сфотографував його та відправив фото куратору.
 
        
 
7 вересня 2024 року, близько 15:30, після отримання дозволу хлопець облив займистою речовиною лобове скло і капот машини та підпалив за допомогою запальнички. Усі свої дії він зняв на камеру мобільного телефону та відіслав «роботодавцю» відео з підтвердженням виконання замовлення. Проте отримати кошти не встиг - завдяки пильності сусідів, які вчасно викликали до палаючої автівки пожежників, та подальшому затриманню його правоохоронцями. У рюкзаку палія виявлено і вилучено дві пляшки з розчинником.
 
        
 
Наразі за клопотанням прокуратури йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Перевіряється причетність підозрюваного до скоєння аналогічних правопорушень.
 
Досудове розслідування та оперативний супровід – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях та ВКР Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області. Максимальне покарання – 8 років позбавлення волі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео