Миколаїв Інформ

Ставлення українців до керівників держслужб. Соціологічне дослідження

Ставлення українців до керівників держслужб. Соціологічне дослідження
9959 ПЕРЕГЛЯДІВ

В інформаційному агентстві «Інтерфакс-Україна» відбулася прес-конференція, на якій презентували результати соціологічного дослідження «Оцінка громадської думки щодо діяльності українських органів влади та інституцій». 

Дослідження провела соціологічна компанія Active Group на замовлення благодійної організації «Фонд досліджень майбутнього». З-поміж інших респондентам було поставлено два запитання: «Хто більше зробив для досягнення успіхів України?» та «Хто несе найбільшу відповідальність за проблеми в Україні?»

Найбільш негативні оцінки отримали Андрій Єрмак (51,9%) та Денис Шмигаль (33,2%). Найбільш позитивно українці оцінюють роботу Кирила Буданова (43,8%), Василя Малюка (22,3%) та Олександра Сирського (19,5%).

Крім того, респондентам поставили запитання: «Відсторонення (звільнення) кого з зазначених Вами осіб допоможе вирішити проблеми?» В рейтингу щодо відставки перше місце посідає Андрій Єрмак (43,5% опитаних), друге місце – Данило Гетманцев (18,9%).

Найнижчі рейтинги щодо звільнення мають Михайло Федоров (2,4%) та Кирило Буданов (3,4%).

Політолог Олег Постернак прокоментував ці цифри наступним чином: «Дане дослідження фіксує чіткий, системний оціночний антирейтинг керівника Офісу Президента. Це пояснюється тим, що Офіс Президента перебрав на себе багато непритаманних йому державних функцій. І весь негатив, який акумулюється в державних справах, починає автоматично асоціюватися з персоною Андрія Єрмака. Це впливає на сприйняття інституції Офісу Президента і б’є по довірі до самого Президента». Експерт зазначає, що велику роль у зниженні рівня симпатії до багатьох державних діячів відіграли корупційні та медійні скандали за участі представників діючої влади, а також втрата популярності провладним телемарафоном «Єдині новини». Справа в тому, що зараз більшість українців отримують інформацію з альтернативних джерел (онлайн-ЗМІ, соціальних мереж тощо).

Серед державних служба та органів найбільшу довіру опитаних отримали Збройні сили України (57,3%), Головне управління розвідки (39,2%) та Служба безпеки України (26,8%). Найбільшу недовіру мають Кабінет Міністрів (62,0%), Офіс Президента (56,1%) та Міністерство внутрішніх справ (44,3%).

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео