Миколаїв Інформ

Митрополит ПЦУ Епіфаній нагородив дніпровських благодійників та представників духовенства у столичному храмі Різдва Христового

Митрополит ПЦУ Епіфаній нагородив дніпровських благодійників та представників духовенства у столичному храмі Різдва Христового
16947 ПЕРЕГЛЯДІВ

12 січня Настоятель Православної церкви України звершив святкову літургію у храмі Різдва Христового, що у Подільському районі столиці. Цього дня там відзначали одразу дві пам’ятні дати - храмове свято та 15-ту річницю з дня освячення.

Предстоятелю помісної Української Православної Церкви співслужили архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Дніпровський і Криворізький Симеон, настоятель парафії протоієрей Микола Салабай, священнослужителі храму та запрошене духовенство.

Окрім цього, за заслуги перед ПЦУ Епіфаній вручив високі нагороди. Так іменний хрест Предстоятеля отримали настоятель парафії протоієрей Микола Салабай, архімандрит Кіріон Інасарідзе та секретар Дніпровської єпархії протоієрей Віталій Лопушанський. Блаженніший владика відзначив церковними нагородами благодійників храму, зокрема голову Міжнародного благодійного фонду “Солідарність” Олександра Петровського.

Його Блаженство привітав всіх присутніх, а також зазначив, що новий рік стане новою сходинкою у подальшій спільній роботі в розбудові української православної церкви: «Як показує прожитий нашою Церквою рік, якщо з нами Бог, то ми здатні долати різноманітні випробування та перепони. Знову і знову вітаю усіх з величним святом Різдва Христового й закликаю й надалі продовжувати молитву та ревну працю задля розбудови Української держави і Церкви. А Господь, бачачи наші щирі прагнення, завжди буде сприяти нам».

Автор: МБФС

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео