Миколаїв Інформ

За сприяння незаконній порубці дерев у суді відповідатиме голова селищної ради

За сприяння незаконній порубці дерев у суді відповідатиме голова селищної ради
18514 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Волноваської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування стосовно голови селищної ради, яка обвинувачується у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення, що спричинили тяжкі наслідки) КК України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2016 року голова селищної ради, достовірно знаючи про відсутність у комунальній власності захисних лісосмуг, видавала розпорядження на одержання та використання одним з місцевих фермерів лісорубних квитків, на підставі яких останній здійснював вирубку дерев породи ясень за межами селищної ради Волноваського району.
 
Вказані незаконні дії призвели до заподіяння державі в особі Державної екологічної інспекції у Донецькій області шкоди у сумі понад 1 млн грн.
 
Максимальне покарання за вказаними статтями – позбавлення волі до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео