Миколаїв Інформ

Місто Козятин переходить на трьохконтейнерне сортування відходів

Місто Козятин переходить на трьохконтейнерне сортування відходів
245127 ПЕРЕГЛЯДІВ

Починаючи з  2017 року на території міста встановлено 136 металевих контейнерів для збору твердих побутових відходів та 41 сітчастий контейнер для  ПЕТ-пляшок. У місті впроваджено  роздільний збір сміття.

Нагадуємо,  що змішані відходи – це сміття; роздільно зібрані відходи – це ресурси, тобто такий матеріал, з якого можна виробити нові корисні речі.

В березні 2020 року КП «Чисте місто» за кошти підприємства закуплено ще 12 сітчастих контейнерів для ПЕТ-пляшок та 8 контейнерів для сухої фракції. Сьогодні 29 квітня контейнери встановлені комунальниками на території міста.

Для ПЕТ-пляшок додатково встановлені контейнери: на вулицях 8-Гвардійська, Січових Стрільців, Винниченка,Депутатська, В.Антоновича, Білоцерківська, Васьковського.

Для сухої фракції вперше встановлені контейнери: на вул.Грушевського (біля буд.74 та буд.23, а також біля центрального скверу), Винниченка (біля   відділення «Нова пошта»), Незалежності (біля магазину «Ромашка»), Січових Стрільців (напроти магазину «Сонечко»), 8-Гвардійська (біля магазину «Обжорка»), 1 Травня (біля магазину «Абсолют»).

Таким чином, в місті починає працювати  трьохконтейнерне  сортування відходів:

1.    для мокрої фракції - харчові відходи, рештки овочів та фруктів, залишки їжі, шкаралупи;

2.     для ПЕТ-пляшок ;

3.     для сухої фракції: - пластик, макулатура (газети, каталоги, журнали, зошити, книжки, офісний папір і картон), метал,  скло.

КП  «Чисте місто» на даний час налагоджується ринок збуту відсортованого сміття, що в першу чергу створить передумови додаткових надходжень до комунального підприємства, вплине на підвищення його рентабельності.

І , звичайно, мінімізує обсяги захоронення на полігоні, допоможе розв'язати екологічні і соціальні проблеми.

Разом з цим, інформуємо про те, що в місті почастішали випадки заповнення контейнерів  битою цеглою, кахельною плиткою, бур'яном, здійснюються підпалення сміття у контейнерах. З сміттєвих баків збивають кріплення, замки, ламають та згинають кришки. Тільки в 2020 року для  ремонту до КП «Чисте місто» було доставлено більше 20 контейнерів. А це витрачені кошти комунального підприємства, які б могли  були задіяні на користі справи.

До уваги населення міста! Вивезення габаритних відходів, а також відходів з приватної земельної ділянки здійснюється КП «Чисте місто» міської ради шляхом укладання договору з підприємством.

Адреса підприємства: м.Козятин, вул.Довженка,  2А.

Контактний телефон 2-22-62.

 

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео