Миколаїв Інформ

США звинуватило ізраїльську компанію в маніпуляціях з цінами

США звинуватило ізраїльську компанію в маніпуляціях з цінами
25230 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство юстиції США звинуватило американський підрозділ ізраїльського виробника «Teva Pharmaceutical Industries Ltd.» в антиконкурентних практиках, які коштували споживачам не менше 350 млн доларів.


Серед компаній, які брали участь в змові з Teva, Мін'юст згадує Sandoz, Taro Apotex і Glenmark Pharmaceuticals. В одному з випадків мова йде про препарати для контролю рівня холестерину в крові, у другому - про ліки для лікування артриту, болезаспокійливих, протисудомних, а також дерматологічних препаратах, в третьому - про препарати, що застосовуються в лікуванні раку головного мозку, артриту і гіпертонії.


Teva відкинула пред'явлені звинувачення, зазначивши, що її внутрішнє розслідування не виявило випадків маніпулювання цінами на ліки. Компанія повідомила, що «глибоко розчарована» рішенням уряду США переслідувати її в судовому порядку і пообіцяла захищатися в суді.
Нагадажмо, «Teva», продажі якої в минулому році склали близько 17 млрд доларів, є однією з найбільших фармкомпаній світу за розміром виручки. У разі визнання її провини американським судом компанії загрожує не тільки штраф, але і виключення з федеральних медичних програм.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео