Миколаїв Інформ

Птахи становлять загрозу? Події на вулиці Мерзленка в Дніпрі

Птахи становлять загрозу? Події на вулиці Мерзленка в Дніпрі
110905 ПЕРЕГЛЯДІВ

На вулиці Віктора Мерзленко, яка знаходиться в Дніпрі знайшли цілу зграю мертвих голубів. Жителі будівель, які розташовані поруч з подією, мають гіпотезу, що пташок міг хтось отруїти.
Самих пташок першою знайшла жителька, яка довгі роки доглядала та годувала крилатих.
Вона помітила одну маленьку деталь: неподалік від трупів пташок було знайдено зерно з якоюсь добавкою, що, за логікою, була схожа на отруту.
На думку жінка, яка годувала їх, це могла зробити одна з жительок домів, яка часто погрожувала вбити голубів.
«Її дратує шум, які створюють птахи в неї на підвіконні вікна» - цитує жінка.
«Більше всього дивує і лякає той факт, що інші жителі навіть не реагують на те, що лежить купа мертвих птахів, а ще більше - коли в більшості з ним маленькі діти і вони проходять і бачать це»
Усіх голубів, які були в полі зору та можна було дістати – зібрали в одну купу, інша частина так і залишилась на дахах гаражів. Розсипаний корм руками не чіпали, щоб самим не втруїтися, а накрили листям, щоб не допустити смерті інших птахів.
На жительку, яка по словам жінки це зробила, написали заяву та скаргу до поліції. За словами усіх жителів дома, такий випадок не одноразовий та стався минулого літа 2019 року.
У чому ж небезпека?
Дикі птахи є переносниками багатьох хвороб. Ворони, чайки та голуби переносять: орнітоз, туберкульоз, сaльмонельоз, туляремію та багато інших. Дoмашні тварини можуть їсти або приносити додому хвору тварину, яка врешті-решт може завдати шкоди коту, собаці чи людині.
Мертві птахи також несуть ризик отруєння дoмашніх тварин. Слід також мати на увaзі, що процес розкладання супроводжується неприємним зaпахом і може завдати шкоди нaвколишньому середовищу. Тому тіла мертвих тварин і птахів пoвинні бути утилізовані.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео